Synechron придоби българската компания Dreamix

“Благодарение на синергията между нашите бизнеси можем да предложим високо ниво на ИТ експертиза както на съществуващи, така и на нови клиенти”, казва Файсал Хюсеин, CEO на Synechron (снимка: Synechron)

Глобалната консултантска компания Synechron, Inc. обяви, че придобива базирания в София разработчик на софтуер Dreamix. Стойността на сделката, финализирана на 26 март, не беше съобщена. 

Като доставчик на дигитални решения, Synechron ще интегрира опита на Dreamix в софтуерните технологии и платформи. Обединението ще позволи на Synechron да развива и аутсорсинг услугите си заедно с Dreamix, тъй като България е един от лидерите в създаването на дигитални продукти в европейския регион.

“Благодарение на синергията между нашите бизнеси можем да предложим високо ниво на ИТ експертиза както на съществуващи, така и на нови клиенти, които на свой ред да постигнат своите цели за оптимално дигитализирани оперативни платформи и персонализирани бизнес решения”, коментира Файсал Хюсеин, съосновател и главен изпълнителен директор на Synechron.

Прогресивните технологии и оптимизационни стратегии на Synechron обхващат пълния цикъл от изкуствен интелект, консултации, дигитални услуги, облачни и DevOps решения, “data engineering” и софтуер, като ѝ позволяват да обслужва значими финансови и технологични фирми. Компанията има глобална работна сила от над 13 500 души и 48 офиса в 19 държави на ключови световни пазари.

Dreamix разработва софтуер и дигитални продукти за клиенти от секторите здравеопазване, финтех, транспорт, авиация, медии и ESG. “Обединяваме сили в това ново партньорство, за да предлагаме услуги от най-високо качество на широк набор от корпоративни клиенти”, коментира сделката Стоян Митов, главен изпълнителен директор на Dreamix.

Коментар