StressMyPC – тества производителността на компютъра

Програмата поддържа три типа натоварвания, които могат да се пуснат и едновременно
(екранна снимка: StressMyPC)

Съвременните, богати на графика приложения натоварват силно хардуера на компютрите. За да оцените по-добре възможностите на своя РС, може да се възползвате от достъпни и лесни инструменти.

Програмата StressMyPC е опростен инструмент за тестване на производителността на компютъра и по-специално на CPU (централния процесор), GPU (графичния процесор) и твърдия диск. Този софтуер ще накара компютъра ви да се „изпоти” от натоварване, за да оцени неговата производителност и да ви покаже какво може да издържи, преди да се срине.

В потребителския интерфейс преобладават определени дефиниции на стрес, така че ще сте напълно наясно какъв тип стрес ще бъде извършен. Програмата предлага три нива на натоварване, с които можете да експериментирате:

  • тест с боядисване, който е насочен към графичния процесор, изпълвайки екрана ви с произволни, състезателни цветове;
  • агресивен тест на централния процесор;
  • тест на твърдия диск.

Трите теста могат да се изпълнят едновременно или да се прилагат самостоятелно. Състоянието на включване/изключване на стресовите фактори се актуализира в реално време, така че да сте наясно какво натоварва вашата машина.

(екранна снимка: StressMyPC)

Овърклокването на GPU или CPU добавя допълнителни нива на стрес, в сравнение със стандартната конфигурация. Може би това е причината разработчикът да го споменава като предупреждение. Овърклокнати или нестабилни системи са податливи на сривове много по-лесно, така че помислете за това, когато прилагате настройки.

В заключение, StressMyPC е полезен инструмент за оценка на производителността на компютъра. Без значение дали вашият РС е стар или чисто нов, винаги можете да го “поизпотите” малко, за да видите докъде се простират възможностите му.

Даунлоуд: StressMyPC

Коментар