Нетера откри точка на присъствие в Сингапур

Сингапур става част от съществуващата мрежа от над 220 точки на присъствие на Нетера по света (снимка: предоставена от Нетера)

Глобалният телеком оператор Нетера се разширява в Азиатско-тихоокеанския регион. Компанията разположи своя инфраструктура в един от най-популярните центрове за данни в Сингапур (Equinix SG1) и основа дъщерно дружество Neterra APAC PTE. LTD.

Новото  местоположение става част от съществуващата мрежа на Нетера от над 220 точки на присъствие по света. Компанията вече предлага директни маршрути за пренос на данни към Сингапур и региона, осигурява поддръжка и телекомуникационни услуги като трансконтинентална свързаност, глобален пиъринг, облачни услуги и DDoS защита.

Разгръщането към Сингапур е логично развитие за Нетера и свързаните с нея компании. Дружествата отбелязват устойчив финансов и бизнес растеж, създават и пускат нови продукти и услуги.

„Това разширяване е в отговор на нарасналите и разнообразни нужди на нашите клиенти”, каза Деан Белев, старши продуктов мениджър „Свързаност и NetIX“ в Нетера.

Чрез новия хъб Нетера ще предлага и всички услуги за свързаност, предоставяни от нейното дъщерно дружество NetIX – глобална платформа за обмен на интернет трафик.

Локацията в Сингапур ще служи също като център за иновации и ориентирани към клиента решения и е директно свързана с точката на присъствие на Нетера в Марсилия.

Коментар