Logitech G PRO X 60 – клавиатура за победа в игрите

60-процентният форм-фактор на клавиатурата стана по-популярен сред професионалистите
(снимка: Logitech G)

Компанията за гейминг периферия Logitech G обяви компактен модел клавиатура от професионален клас Logitech G PRO X 60 LIGHTSPEED, която освобождава пространство за еволюиращите нужди на играчите. PRO X 60 с технология KEYCONTROL се явява компактно оръжие за победа в игрите.

60-процентният форм-фактор на клавиатурата стана по-популярен сред професионалистите, заради своя малък отпечатък, който оставя повече място за динамични движения с мишката, практикувани по време на професионални FPS състезания. Тези клавиатури са по-лесни за позициониране на перфектното място за максимално добро представяне и лесно се побират в пространството по време на състезания. Освен това позволяват на играчите по-лесно да ги пренасят до и от турнирите.

Докато по-малките по размер клавиатури са чудесни при игра, при тях могат да липсват критични клавиши, от които някои професионални играчи се нуждаят. За да реши този проблем, PRO X 60 използва иновативната технология KEYCONTROL, която осигурява на геймърите възможности за персонализиране далеч отвъд тези на стандартните клавиатури.

Играчите могат да напаснат клавиатурата към техния уникален стил във всеки сценарий
(снимка: Logitech G)

Под формата на лесен за използване инструмент в приложението GHUB, KEYCONTROL позволява на играчите да присъединят до 15 функции на клавиш и да напаснат клавиатурата към техния уникален стил във всеки сценарий. Това може да бъде комбинирано с G-SHIFT – усъвършенствана функция, която дава възможност на геймърите да използват всеки клавиш (като страничен бутон на мишката, който активира действие), за да активират нов слой от клавиши и да получат бърз достъп до всяка команда непосредствено под лявата си ръка и блока WASD или всеки друг програмируем клавиш. Така липсващите критични клавиши са точно там, където е нужно за светкавично бърз достъп до важни команди и път към победата.

PRO X 60 предлага доказаната производителност и надеждност на безжичната технология Logitech G LIGHTSPEED. Тя е бърза колкото кабелната връзка, но и много надеждна, дори в най-предизвикателните среди.

Когато един професионален играч се състезава на турнир, хиляди хора често го заобикалят с устройства, които излъчват радиочестотни вълни, като мобилни телефони, камери и различни мрежови устройства. Logitech тества LIGHTSPEED в безехова камера, в която се генерират еквивалентни радиочестотни интерференции, за да се гарантира, че безжичният LIGHTSPEED протокол функционира безупречно. Про-играчите могат да са сигурни, че техните кликове и движения ще бъдат прецизно регистрирани, което ще им позволи да се представят по най-добрия начин.

PRO X 60 е снабдена с GX Optical суичове в тактилна и линейна версия
(снимка: Logitech G)

Снабдена с GX Optical суичове в тактилна и линейна версия, Pro X 60 предлага по-бързо задействане от стандартните механични суичове за по-бърза игра. За разлика от механичните суичове, GX Optical се задейства със силата на светлината като мигновено изпраща командата и елиминира ефекта на обратния ход, нужен на механичните суичове. С прецизност и скорост сигналът е изпратен в момента на действието. Самите суичове са лубрикирани още във фабриката.

Допълнителните възможности на клавиатурата PRO X 60 включват:

  • Dual-shot PBT капачета;
  • LIGHTSYNC RGB подсветка;
  • Превключвател за режим на игра;
  • Въртящо се колелце за усилване на звука и мултимедийни контроли;
  • Bluetooth;
  • 2:1 LIGHTSPEED адаптер;
  • Полутвърд калъф за носене.

Налична в черно, бяло и розово, PRO X 60 LIGHTSPEED може да бъде закупена на LogitechG.com и в популярните магазини за електроника в България след средата на месец април на препоръчителна крайна цена от 390 лв. с ДДС.

Коментар