Важна актуализация на Windows 11 вече се разпространява до всички

Потребителите на Windows 11 ще получат функционален ъпдейт „Moment 5”
(снимка: CC0 Public Domain)

Новата функционална актуализация на Windows 11, известна като Moment 5, вече е достъпна за всички потребители. Microsoft започна да обновява поддържаните системи като част от регулярния Patch Tuеsday” за месец април.

„Moment 5” беше пусната за първи път на 29 февруари 2024 г. за ентусиасти, които са нетърпеливи да инсталират актуализациите на Windows ръчно от приложението „Настройки”. През март Microsoft ускори пускането, като направи „Moment 5” достъпна за всички, но все още незадължителна актуализация, която не е свързана със сигурността. Сега това е задължителна актуализация за всички потребители.

За разлика от предишните актуализации, „Moment 5” е доста малка версия с няколко забележителни промени и нови функции. Най-важните промени включват интелигентни прогнози за Snap Layouts, подобрения в приложението „Настройки” и няколко актуализации на съществуващи функции за достъпност.

За да получите новите функции на Windows 11, отидете в приложението „Настройки” и отворете „Windows Update”. Щракнете върху „Проверка за актуализации” и изчакайте вашата система да намери, изтегли и инсталира KB5036893 (номер на компилация 22631.3447).

Интересното е, че функциите „Moment 5” са достъпни не само за потребители на Windows 11 версия 23H2, но и за тези, които все още използват версия 22H2. Предстоящата версия 24H2 на Windows 11 ще излезе като компилация под номер 26100. Някои приложения, като StartAllBack и ExplorerPatcher, в момента не позволяват на потребителите да надграждат.

Потребителите, които предпочитат стабилността пред новите функции, ще се радват да научат, че Microsoft се готви да пусне първата LTSC компилация на Windows 11. Наскоро се появиха неофициални информации за нея, а по-късно самата Microsoft потвърди съществуването ѝ в официална документация.

Коментар