Спектър Нет финализира покупката на Орбител

Спектър Нет вече е официален собственик на Орбител. Сделката по придобиване беше финализирана днес, съобщиха от телекома.

Официалните документи по приключване на транзакцията са подписани от Теодор Захов, изпълнителен директор на Спектър Нет, и Mадяр Телеком, досегашен собственик на Орбител.

Акциите на Орбител са прехвърлени на новия собственик и сумата от близо 5 млн. евро по сделката е изплатена.

Сделката е първа крачка към консолидация на алтернативния телеком пазар, която реално води до появата на най-големия алтернативен телекомуникационен оператор в страната, покриващ пренос на данни и глас за корпоративни клиенти, фиксирана телефония и интернет достъп за домашни потребители, обявиха от Спектър Нет.

Интеграционният процес между двете компании ще приключи през следващите 3 месеца. Новият телеком ще обслужва над 6 000 от най-големите корпоративни и бизнес клиенти и ще разшири националното покритие на интегрираните телекомуникационни решения.

Спектър Нет има намерение да продължи с консолидацията, като вече разглежда варианти за придобиване на една до три потенциални цели.

"Разполагаме с ресурс и ще продължим процеса по консолидиране на българския алтернативен телеком пазар”, заяви Теодор Захов, изпълнителен директор на Спектър Нет и Орбител.

Търговски и маркетинг директор на новото обединение ще бъде Ралица Килиан – дългогодишен търговски директор на Спектър Нет, а поста на технически директор поема Радослав Велев. В борда на директорите на Орбител ще членуват Валентина Даскалова – финансов директор и Росен Коларов- директор инфраструктура.

Цел и очакван резултат на интеграционния процес между Спектър Нет и Орбител през 2010 година са приходи от над 20 млн. евро и постигане на EBITDA в размер на 5 млн. евро.

по темата: „Спектър Нет финализира покупката на Орбител”

добавете коментар...

  1. .I.

    Те да вземат първо да си забързат малко скоростта на нета, пък после да тръгнат да купуват разни компанийки.

Коментар