Acer бележи ръст за девети пореден месец

Бизнесът на Acer расте, стимулиран от AI приложенията и здравословното управление на инвентара в каналите за търговия на дребно (снимка: Acer)

Тайванският производител на компютри Acer обяви консолидирани приходи за март 2024 г. в размер на 27,482 милиарда NT$ (приблизително 855 милиона щатски долара), което е 70,5% месечно и 13,8% годишно увеличение.

Със стимул от AI приложенията и здравословно управление на инвентара в каналите за търговия на дребно, месечните приходи на Acer бележат годишен ръст за девет последователни месеца. Консолидираните приходи за първото тримесечие достигнаха 58,828 милиарда NT$, което е ръст от 12,1% на годишна база.

Оперативните акценти включват 10,7% годишно увеличение на приходите от преносими компютри през първото тримесечие, 12,3% увеличение при настолните компютри, 9,5% ръст за гейминг продуктите и 10,1 % увеличение на хромбуците.

Стратегията на Acer за създаване на множество бизнес двигатели за растеж продължава да носи плодове. Дейностите, които не са свързани с компютри и дисплеи, генерират 29,4% от приходите на компанията през първото тримесечие.

Що се отнася до нововъзникващите бизнеси в инкубация, дъщерната компания Altos Technology, която се фокусира върху AI сървъри и работни станции, бележи 63,5% увеличение на приходите на годишна база през първото тримесечие.

Производителят на домакински уреди Acerpure, друга фирма от групата, постига ръст от 11,8% на годишна база, докато доставчикът на решения за интелигентен трафик Acer ITS регистрира 44,0% увеличение на приходите през първото тримесечие.

Коментар