Windows 11 по стъпките на MacOS – получава липсваща функция

Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да наблюдават и управляват свързани устройства, в които са влезли с Microsoft акаунт (снимка: CC0 Public Domain)

Десктоп платформата Windows 11 най-накрая ще получи страница с настройки за управление на свързаните компютри и други устройства, в които сме влезли с Microsoft акаунт. Подобна функционалност вече притежават операционните системи на Apple.

MacOS и iOS имат специална страница с настройки, където можете да проверите свързаните си телефони, таблети, компютри и други устройства и, ако е необходимо, да ги премахнете от акаунта си. В момента Windows 11 няма такава страница с настройки, но Microsoft работи по нея и се очаква скоро да я интегрира в операционната система.

Освен реклами в менюто “Старт”, последната бета версия на Windows 11 съдържа нова секция за настройки, наречена “Свързани устройства”. Според Microsoft и официалната информация за страницата, това е място за управление на компютри и конзоли Xbox. Ако Microsoft не беше изоставила Windows Phone, вероятно в нея щеше да има и смартфони.

“Представяме нова страница Свързани устройства в Настройки>Акаунти, която ви позволява да управлявате компютри и конзоли Xbox, в които сте влезли с вашия акаунт в Microsoft. Тази страница с настройки ще се показва само в изданията Home и Pro на Windows 11 и ако сте влезли в Windows с вашия акаунт в Microsoft”, уточняват от компанията.

След като стигнете до компилация 22635.3495, можете да намерите новата страница, като се насочите към Настройки>Акаунти>Свързани устройства. Страницата ще покаже всички устройства с вашия акаунт в Microsoft, включително допълнителна информация, като сериен номер, версия на ОС, RAM, процесор, номер на компилация на Windows и др.

Има и допълнителни връзки, които ви позволяват да премахнете устройство от вашия акаунт в Microsoft, да свържете ново, да проверите гаранцията, да получите поддръжка, да видите информация за BitLocker и т.н., , отбелязва Neowin.

За съжаление нито една от тези функции не работи в приложението Настройки, което означава, че ако щракване върху която и да е от тях, ще стартират вашият браузър по подразбиране и уебсайтът account.microsoft.com.

Новата страница „Свързани устройства” се разпространява за всички вътрешни потребители на бета канала с компилация 22635.3495. Ако по някаква причина не я виждате след надграждането, използвайте приложението ViVeTool и командата vivetool /enable /id:47448915,48546544 (съветва PhantomOfEarth в X), за да я включите.

Microsoft не казва кога новата страница с настройки ще стигне до стабилния канал на Windows 11. И все пак, като се има предвид, че страницата беше представена първо в бета канала, може да се предположи, че няма да отнеме много време, преди да я видим в стабилна версия на Windows 11.

Коментар