Слухов апарат с AI усилва до 65dB, поддържа субтитри

Слуховият апарат на iFlytek е удобен, работи като Bluetooth слушалка (снимка: iFlytek)

Иновативната компания iFlytek разработи слухов апарат с изкуствен интелект, способен да осигури 65dB аудио усилване, разпознаване на сцени и субтитри в реално време.

Устройството използва технология StarFire Cognitive Big Model и система за адаптивно разпознаване на сцени Al Scene 2.0. Това му позволява автоматично да се настройва към различни среди, като динамично намалява шума от вятър, трафик и разговори. Потребителите най-накрая могат да се избавят от ръчното превключване на режимите за намаляване на шума.

Технологията StarFire Edition се грижи специално за хората с тежка загуба на слуха. Усилването от 65dB дава възможност на потребителите да чуват ясно дори в трудни ситуации. Освен това разработените от компанията 48 интелигентни канала осигуряват персонализирана компенсация за по-естествено слушане.

За хора, които изпитват проблеми с разбирането на речта в шумна среда, StarFire Edition предлага революционна за слуховите апарати функция със субтитри. Технологията преобразува глас в текст в реално време, показвайки разговори в приложение за смартфон, като гарантира, че важната информация никога няма да бъде пропусната.

Слуховият апарат се продава във варианти за едното ухо или за двете уши
(снимка: iFlytek)

Слуховият апарат iFlytek дава приоритет на удобството. Устройството работи като Bluetooth слушалка и позволява на потребителите да отговарят на повиквания и да се наслаждават на поточно предаване на музика без усилие. Дълготрайният живот на батерията осигурява 14 часа непрекъсната употреба и общо 50 часа, когато се комбинира с кутията за зареждане.

Нещо повече, StarFire Edition използва антибактериална технология със сребърни йони и 99,9% ефективност, която поддържа устройството хигиенично и безопасно за продължителна употреба.

Слуховият апарат се продава на JD.com в два варианта: за едното ухо или за двете уши. Версията за едно ухо струва около 380 щатски долара, докато апаратът за двете уши е на цена около $563.

Коментар