HMD пуска лесни за поправка смартфони със собствен бранд

Новите смартфони на HMD са проектирани за лесно ремонтиране от потребителите
(снимка: HMD)

Финландската компания Human Mobile Devices (HMD), която досега предлагаше на пазара само Nokia мобилни телефони, представи първата колекция смартфони със собствения си бранд. Това са моделите HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ и HMD Pulse.

HMD набляга на изчистения дизайн, достъпната цена и възможността за самостоятелна поправка на устройствата от потребителите. Всеки смартфон от новата гама HMD Pulse е конструиран така, че да може да се ремонтира – HMD го нарича “поправимост от първо поколение”.

Собствениците на такива телефони ще могат да заменят повреден дисплей, огънат порт за зареждане или изтощена батерия, без да имат инженерна диплома. Могат просто да си вземат комплект за самостоятелна поправка от iFixit и да извършат ремонта.

Акцентът в линията HMD Pulse Pro е селфи камерата с резолюция 50МР. Интересно нововъведение е жестовата навигация (Selfie Gesture Navigation), която се активира с поздрав с два пръста. Потребителите ще правят селфита с едно махване на ръката, вдигнат палец или знак за сърце с две ръце – за групови селфита.

Акценти в HMD Pulse Pro са селфи камерата 50МР и жестовата навигация
(снимка: HMD)

Край на размазаните нощни селфита пък обещава режимът AI Super Portrait на HMD Pulse Pro, който прави ясни дори и най-тъмните селфита, твърдят от компанията.

Pulse Pro ще се предлага в три нюанса: зелено (Glacier Green), лилаво (Twilight Purple) и черно (Black Ocean). Зеленият HMD Pulse Pro има и собствено зарядно устройство в същия цвят, което се продава отделно. Този телефон създава усещане за лукс, но е е достъпен като цена – струва 289 лв. в конфигурация 6/128 GB и 329 лв. в конфигурация 8/256 GB.

Моделите HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ (в цвят праскова, зелено и черно) и HMD Pulse (в синьо, розово и черно) предлагат до 59 часа живот на батерията и възможност за самостоятелна поправка от първо поколение.

HMD Pulse+ ще се предлага в цветове праскова, зелено и черно
(снимка: HMD)

HMD Pulse+, на препоръчителна цена 259 лв., разполага с 50MP задна камера и сензор за дълбочина, докато HMD Pulse, последният от първото оригинално смартфон трио на HMD, балансира между достъпна цена, производителност и ремонтопригодност.

С 13MP камера, снабдена с AI HDR и оптимизация на тоновете на кожата за естествено ярки снимки, HMD Pulse струва само 219 лв. Трите модела ще бъдат налични в търговската мрежа през май.

HMD Pulse балансира между достъпна цена, производителност и ремонтопригодност
(снимка: HMD)

През последната година интересът към поправката на мобилни телефони се е увеличил значително както в ЕС, така и в САЩ, според анализаторите от CSS Insight. Приблизително 55% от анкетираните в ЕС заявяват, че биха искали да ремонтират на разумна цена устройство, което е извън гаранционния срок, вместо да го заменят с ново. В САЩ интересът също е голям – впечатляващите 49%.

Освен това 47% от потребителите в ЕС и 48% от потребителите в САЩ изразяват готовност да платят малко повече за екологично чисти продукти, което подчертава апетита за ремонтопригодни продукти.

Коментар