Актуализациите на Windows 10 ще станат по-малки

Windows 10 вече ще използва техники от Windows 11 за по-ефективно опаковане на файловете за актуализация (снимка: Windows blogs)

Добри новини за потребителите на Windows 10! Microsoft ще продължи да доставя редовни актуализации, докато операционната система достигне края на жизнения си цикъл през октомври 2025 г. И не само това – тези обновявания ще бъдат с по-малък размер, което ще доведе до по-бързо изтегляне и инсталиране.

Въпреки че Windows 10 не добавя много нови функции, предвид изтичащия скоро срок за поддръжка, Microsoft предприема стъпки за рационализиране на процеса на актуализиране. Компанията заимства техника от Windows 11, която включва по-ефективно опаковане и премахване на ненужни елементи от пакета за актуализация.

Това нововъведение значително ще намали размера на файла за актуализиране, без да прави компромис с основната функционалност или корекциите за сигурност, отбелязва Android Headlines в публикация за предстоящата промяна.

На практика, Microsoft въвежда по-оптимизиран начин за предоставяне на основните актуализации, от които потребителите на Windows 10 се нуждаят. Сега те ще продължат да получават месечната Latest Cumulative Update (LCU), но в по-малък пакет.

Ако все още използвате Windows 10, уверете се, че вашият компютър има инсталирана актуализация от 23 юли 2023 г. (KB5028244). Освен това изтеглете и инсталирайте ъпдейта на сервизния стек (SSU) KB5031539, за да осигурите съвместимост с новите, оптимизирани актуализации с по-малък размер.

Коментар