HP изпревари Apple с потребителски таблет

Миналата седмица Apple разбуни духовете с анонса на таблета iPad. Докато обаче потребителите чакат новия епълски продукт да излезе на пазара, конкурентът HP вече пусна подобен продукт, за който компанията твърди, че е първият по рода си в света.

Потребителският таблет с чувствителен на допир екран HP TouchSmart tm2 осигурява забавни мултимедийни изживявания само с докосване до екрана. С едно завъртане компютърът се превръща от ноутбук в слейт. Алуминиевото шаси пък е украсено със специални гравюри.

Потребителите имат избор как да влизат, разглеждат и използват своето съдържание. С леко докосване на екрана, например, те могат да сърфират в мрежата, да разглеждат и редактират снимки и да избират любимите си песни и филми.

Специфични жестове, определени от НР като стискане, завъртане, бързо докосване и влачене (drag) на пръстите по чувствителния на допир екран, отговарят на определени дейности като увеличаване, отдалечаване, завъртане или местене на обект.

Дигитална химикалка взаимодействат с екрана на слейта както молив с хартия. Потребителите могат да използват химикалката, за да напишат ръкописни бележки, коментари по документи, да украсяват снимки или просто, за да си драскат.

Клавиатурата със стандартни размери и разпознаващ жестове тъчпад позволява интуитивно създаване на съдържание.

HP TouchSmart tm2 надгражда капацитивната технологията от популярния преносим компютър TouchSmart tx2. Сама по себе си тя осигурява точност при докосване с пръсти и дава възможност на потребителите да ползват специалните приложения HP TouchSmart.

Освен всичко това HP TouchSmart tm2 се предлага с приложения за игри, музика, филми и снимки. Потребителите могат да организират по-добре всекидневието си с помощта на чуствителнителните на допир органайзер и електронна поща.

Екранът с големина от 30,7 см. (12.1”) позволява мобилност и едновременно с това е достатъчно голям, за да осигури пълно ноутбук-изживяване. Енергоефективният процесор на Intel отговаря на нуждите от работоспособност и бюджет, но въпреки това позволява на HP TouchSmart tm2 да издържи цял ден с до 8 часа живот на батерията.

HP TouchSmart tm2 ще се предлага от този месец на препоръчителна цена от 2099 лв. с ДДС. Засега не е известно кога и на каква цена ще се появи на пазара у нас епълският iPad.

Коментар