Безплатният MS антивирус излиза и на български

Безплатният антивирус на Microsoft ще бъде достъпен на български език от 17 февруари, съобщиха от компанията. Microsoft Security Essentials е подходящ за домашни потребители и се предлага като допълнителна полза само за компютри, използващи оригинален Windows.

Софтуерът за защита от вируси, зловреден и шпионски софтуер излезе в края на септември 2009 г. на ограничен брой пазари. Сега Microsoft го пуска за още 18 допълнителни страни и на 14 нови езика, сред които и български. По този начин броят на страните, за които е валидна тази програма, става 72, а езиците – 25.

Антивирусът не се нуждае от регистрация, пробни версии или обновления и може да се изтегли директно от страницата на Microsoft след 17 февруари.

Microsoft Security Essentials е безплатна услуга за защита от зловреден код в реално време. Тя адресира нуждата от сигурност на потребители, които използват компютри с оригинален Windows, като им помага да се предпазят от вируси, шпионски софтуер и други зловредни заплахи.

Решението е подходящо за домашни потребители и проектирано именно за домашна употреба. За бизнес потребители Microsoft предлага решения за сигурност от продуктовата линия на Forefront.

Microsoft обръща внимание, че веднъж инфектиран, компютърът с нелицензиран софтуер може да се превърне в разпространител на зловреден код, като заразява други компютри в мрежата. Колкото повече компютри използват легален софтуер, толкова по-добре защитена ще е цялата екосистема, твърди компанията.

Microsoft Security Essentials е достъпен за Windows XP SP2 или SP3, Windows Vista и Windows 7, включително за режима Windows XP mode за 32-битови и 64- битови операционни системи. Не е включен по подразбиране в Windows 7 и се предлага като допълнителен даунлоуд.

Даунлоуд: Microsoft Security Essentials

Коментар