Масов еко телефон достъпен у нас

Мобилен еко телефон на достъпна цена предложи LG на българския пазар. Моделът GD510 POP идва с опция за компактна слънчева батерия, панел от разграждащ се материал без PVC и опаковка от рециклирана целулоза. От февруари цената му е 99 лева в магазините на Globul и техните партньори, предаде GreenTech.bg.

GD510 POP e най-компактният мобилен телефон с 3-инчов изцяло сензорен дисплей на пазара у нас, твърди Димитър Вълев, мениджър маркетинг и продажби в българския офис на LG Electronics. „За разлика от повечето еко решения, които обикновено се оказват и доста скъпи, това наистина е и първият достъпен еко телефон в България”, допълни той.

Панелът на телефона е изработен от рециклиращи се материали без PVC. Въпреки това GD510 POP се предлага в 4 различни цвята. Черното и сребристото ще допаднат на любителите на класическата визия, докато по-ярките розово и лилаво са за тези, които не се страхуват да покажат собствената си индивидуалност.

От LG са се съобразили изцяло с желанията на клиентите – според изследване на компанията, повечето хора предпочитат леки и компактни модели, които са лесни за използване. По изричната препоръка на потребителите моделът не е претъпкан с излишно сложни менюта и приложения. Това прави употребата му много бърза и лесна.

Въпреки това за първи път в модел от този ценови клас е интегриран потребителският интерфейс S-class, който досега присъстваше само в премиум моделите на LG.

Соларната батерия на POP се прикрепя директно на мястото на задния панел, като не променя размера му. 11 минути под слънчеви лъчи и 24 минути при облачно време осигуряват близо 3 часа работа на телефона в режим на готовност. По този начин потребителят не само действа еко-отговорно, но и си осигурява спасение, ако основната батерия на телефона се изтощи неочаквано.

Моделът е снабден със софтуер, който показва точно колко въглеводородни емисии са спестени или на колко засадени дървета се равнява това за периода на зареждане със слънчева батерия.

Освен това еко телефонът разполага със специално енергоспестяващото зарядно, което намалява консумацията на ток при зареждане, като ограничава негативното влияние върху природата и сметката за електроенергия.

Коментар