Sony Ericsson пуска “зелен” бизнес телефон

 

Зелена вълна застигна мобилните телефони. Водещи играчи в сектора обявяват еко модели, проектирани с грижа за околната среда. Докато LG обяви масов зелен телефон, Sony Ericsson излиза с Aspen – бизнес телефон, най-ново попълнение в портфолиото GreenHeart.

Моделът позволява работа с няколко приложения едновременно, комбинирайки сензорна функционалност и реална QWERTY клавиатура.

Зелените характеристики включват GreenHeart панел, енергоспестяващ режим, "Eco mate" приложение, електронно ръководство, използване на боя на водна основа и рециклирани материали – „зелени” зарядно устройство, хендсфри и кутия.

Потребителите имат възможност да подреждат и адаптират панелите по всяко време и да използват Slide View за бърз достъп до най-използваните функции.

Четенето и редактирането на работни документи става с едно докосване, а достъпът до интернет – с един клик. QWERTY клавиатурата е създадена за бързо и удобно писане. Опростените имейл настройки позволяват оптимално ползване на функцията в движение.

За сигурността на съдържанието в телефона се грижи услугата Microsoft MyPhone, която дистанционно изтрива всички данни, в случай на загуба или кражба на апарата.

Aspen е достъпен GreenHeart телефон, който разполага с най-новата версия на Windows, богат потребителски интерфейс и мощни инструменти за генериране на съдържание, споделя Куентин Кордие, мениджър глобален маркетинг в Sony Ericsson.

Aspen не е създаден само за работа. Той поддържа връзката със забавната страна на живота чрез Media Browser и PlayNow и лесен достъп до социални мрежи и медийни файлове. Налични са също GPS, Google Maps и 3.2- мегапикселова камера.

Чрез шумозаглушаващата Bluetooth хендсфри слушалка VH700 потребителите могат да създават своя собствена телефонна кабина. За зареждане на телефона по природосъобразен начин е достъпно енергоспестяващото устройство EP800.

Моделът поддържа HSPA 900/2100 и EDGE 850/900/1800/1900, HSPA 850/900/2100 и EDGE 850/900/1800/1900. Ще се предлага на някои пазари от второто тримесечие на 2010 г. в цветовете класическо черно и бяло сребро. Цената все още не е обявена.

Коментар