Без изненади в Топ 10 на най-продаваните смартфони

Galaxy S24 Ultra няма равен при смартфоните под управление на Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато Apple окупира класацията на най-продаваните смартфони в света, Samsung държи челното място при Android устройствата. Всъщност нищо не се променя в статуквото между двата бранда от година насам.

Galaxy S24 Ultra, новият флагман на Samsung, е най-продаваният Android смартфон за 2024 година, дори по-търсен от евтиния Galaxy A15 5G, според нови данни на изследователската компания Counterpoint Research.

В списъка с десетте най-продавани телефона в света през първото тримесечие на годината Samsung Galaxy S24 Ultra няма равен сред Android смартфоните – този модел е най-продаваният.

Традиционно обаче в общата класация доминират моделите iPhone – смартфоните на Apple заеха и четирите челни позиции, а най-добрият от останалите е Samsung Galaxy S24 Ultra: флагманът на Samsung заема 1,9% от пазара. На позицията след него е бюджетният Galaxy A15 5G.

(източник: Counterpoint Research)

Като цяло рейтингът е разделен стриктно между Apple и Samsung – както беше и през първото тримесечие на 2023 г. Начело в класацията е iPhone 15 Pro Max, следван от iPhone 15 и iPhone 15 Pro, които формират челната тройка. Четвърти е отново Apple с модела iPhone 14.

Следват три устройства на Samsung – Galaxy S24 Ultra, Galaxy A15 5G и Galaxy A54. Осмата позиция заема iPhone 15 Plus, а последните две места в рейтинга са окупирани от още два смартфона на Samsung – моделите Galaxy S24 и Galaxy A14. За други марки в Топ 10 по продажби няма място на този етап.

Коментари по темата: „Без изненади в Топ 10 на най-продаваните смартфони”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    На вас не ви ли е ясно,че става въпрос за пазари Европа и САЩ, Китай въобще не влиза в тези проучвания, тези резултати са напълно реални! Не ползвам Iphone, но те са лидери в продажбите от години и Samsung от време на време. Четете повече и следете тенденциите преди да се изказвате неподготвени!

  2. Коко

    Пълен абсурд!!!
    Колко ще взели за тази публикация???
    Особено айфона е много зле прегрява.
    На първо място със сигурност са Ксайоми и Самсунг.

  3. Н

    Реклама на Айфон

  4. Нео

    Скъпи телефони беЗ покритие

Коментар