Google I/O: Излиза втора бета версия на Android 15

Смартфоните Pixel вероятно първи ще получат актуализацията Android 15 Beta 2
(снимка: Google)

Google официално обяви, че Android 15 Beta 2 ще бъде налична от днес, (сряда, 15 май). Това беше един от важните анонси на световната конференция за разработчици Google I/O, която започна във вторник.

Много производители на смартфони с Android вече представиха Android 15 Beta 1 за някои от своите устройства. OnePlus 12, realme 12 Pro+, Nothing Phone (2a) и други модели получиха актуализацията на най-популярната мобилна платформа.

На събитието I/O 2024 Google се фокусира основно върху предстоящите функции на AI моделите си Gemini. По-късно компанията обяви, че следващата бета версия на мобилната ѝ платформа ще излезе в сряда. Но Google не спомена какви функции ще бъдат включени в Android 15 Beta 2. Подробности се очакват по-късно днес.

Смартфоните с телефони Android 15 Beta 1 регистрираха някои сериозни грешки, така че не е препоръчително да се инсталира незавършена система на основното устройство за ежедневна употреба, отбелязва Gizmochina.

Засега няма яснота кога OEM производители на смартфони ще пуснат актуализация Android 15 Beta 2. Устройствата Pixel на Google е много вероятно да бъдат първите, които ще получат версията.

Нетърпеливите да изпробват версия Бета 2, могат да я инсталират на тестовите си устройства, когато системата излезе, без да се надяват на стабилна работа.

Коментар