Questers завърши интегрирането си в Pwrteams

Questers напълно се интегрира в глобалния технологичен доставчик Pwrteams
(снимка: Questers)

ИТ компанията Questers, която оперира с офис у нас от 2007 г., обяви важна промяна след като през март се присъедини към глобалния доставчик на технологични решения Pwrteams, част от групата Nortal. Интеграцията завърши и Questers вече е Pwrteams.

Българско подразделение ще предложи разширени бизнес услуги на клиентите, както и нови кариерни възможности за квалифицирани ИТ и бизнес специалисти в страната. Последното развитие бележи оттеглянето на марката Questers от българския пазар в полза на Pwrteams.

Обединението на двете компании цели „заздравяване на позициите на Pwrteams като ключов играч в сферата на иновациите и цифровите технологии в България”, гласи официалното съобщение.

Pwrteams стъпва на нашия пазар и с нови лого, визуална и бранд идентичност, както и обновен уебсайт. „Силата на обединението” е посланието, което Pwrteams отправя към клиентите и служителите.

Паралелно с тези промени, след седемнадесет години работа в компанията, Александър Дрангажов, основател на Questers, се оттегля от поста си на управляващ директор. След сливането управлението поема Карел Саурвалт, който и преди интеграцията беше начело на Pwrteams.

Ребрандирането няма да има негативно влияние върху качеството или мащаба на услугите, които на Questers предлага на клиентите си, подчертаха от компанията. Очаква се то да подобри пазарното ѝ позициониране и да разкрие нови възможности за клиентите и ИТ талантите.

Pwrteams изгражда и управлява ИТ и инженерни екипи за клиенти от цял свят. Сега компанията въвежда „Екип като услуга” (TaaS) в отговор на пазарното търсене на проектно-базирани екипи. Услугата допълва основната дейност на Pwrteams – изграждане на специализирани и дългосрочно интегрирани в клиентската структура екипи.

Коментар