AOC GAMING 24G4XE и 27G4XE – гейминг монитори за скромен бюджет

3-странният безрамков дизайн е подходящ за конфигурации с повече от един монитор
(снимка: AGON by AOC)

Два нови монитора допълват серията AOC GAMING G4 на марката за геймърски продукти AGON by AOC. Моделите 24G4XE и 27G4XE, съответно с 23,8- и 27-инчов екран, имат стелт дизайн, вдъхновен от самолетите, и вече са налични на пазара.

Проектирани за основната геймърска аудитория, която търси висока производителност на достъпна цена, 24G4XE и 27G4XE са алтернативи със семпла стойка, които същевременно предлагат характеристики като 180 Hz честота на опресняване и до 1 ms GtG време за реакция. Така новите G4 модели отговарят на нуждите от геймърско преживяване на състезателно ниво, запазвайки ниска цена.

С нов, елегантен дизайн в черно, вдъхновен от острите ъгли на невидимите самолети, серията G4 е обновена както със своята външност, така и под корпуса. Надграждайки моделите със 144/165 Hz рефреш, новите базови монитори в портфолиото на AOC GAMING предлагат 180 Hz честота на опресняване и подобряват яснотата и плавността на движенията.

FHD моделите 24G4X и 27G4X, както и QHD моделът Q27G4X са снабдени с регулиращи се по височина стойки, които благоприятстват по-здравословна поза на седене и предлагат на геймърите пълния пакет от настройки.

По-опростената стойка на новите монитори предлага настройка на наклона от -5° до 23°
(снимка: AGON by AOC)

Основната разлика между 24G4XE и 27G4XE и по-рано обявените модели е именно в по-опростената стойка, която предлага настройка на наклона (-5/23°), за да посрещне по-базовите ергономични нужди, и същевременно намалява цената.

За потребители с други начини за настройка на оптималната зрителна височина (регулируеми бюра или стойки за монитори), новите 24G4XE и 27G4XE допълват серията с по-базови стойки на достъпна цена.

И двата модела – 24G4XE и 27G4XE – предлагат спецификациите на своите близнаци, чиято стойка може да се регулира. Всеки от мониторите е снабден с Fast IPS панел, който осигурява Full HD (1920×1080) картина и 180 Hz честота на опресняване с до 1 ms GtG време за реакция за гладка и плавна игра.

С 300 нита яркост, контрастно съотношение 1000:1 и поддръжка на HDR10, тези монитори възпроизвеждат жива картина независимо от вида на играта.

Новите, достъпни като цена гейминг монитори поддържат 180 Hz честота на опресняване
(снимка: AGON by AOC)

Проектирани за по-голямо удобство, и двата модела имат 3-странен безрамков дизайн, който е подходящ за конфигурации с повече от един монитор. Мониторите са снабдени с  възможности за монтаж VESA 100×100, които позволяват прикрепяне към стойки за персонализиране на височината и ъглите.

Adaptive-Sync поддръжката гарантира гладко представяне без артефакти, при различни честоти на опресняване. Новото, интуитивно OSD меню и лекият G-Menu софтуер предлагат режими, фокусирани върху играта, и функции като Smart Crosshair и Shadow Control.

По отношение на възможностите за свързване няма компромиси, тъй като и двата модела разполагат с 2x HDMI 2.0 и 1x DP 1.4 входове, както и с 2x2W говорители за мултимедийно преживяване.

AOC GAMING 24G4XE и 27G4XE идват с 3-годишна гаранция и са налични на пазара у нас на препоръчителни крайни цени от съответно 312 и 370 лв. с ДДС.

Коментар