Иновативни решения за дома и градината, които да обмислим за летния сезон

(снимка: Kikiriki.bg)

Лятото е динамичен сезон, който често се асоциира с пътувания и ваканции на екзотични места. Съществуват обаче и няколко начина, чрез които можем да направим дома си също толкова приятна и забавна локация.

Иновативните решения от този тип включват надуваемо джакузи за двора, външни басейни, летни кухни, шатри, веранди и множество други съоръжения, които спомагат за един незабравим сезон в домашни условия.

Външни басейни и надуваеми джакузита

Инвестицията в реален застроен басейн, който е неизменна част от двора и градината, често е голяма и понякога неоправдана. Далеч по-бюджетни и практични са вариантите за сглобяем басейн от Kikiriki.bg, които могат да се инсталират при необходимост и премахват по всяко време.

Съществуват в множество размери и материали на изработка, което също ни помага в избора. Можем да си сглобим голям външен басейн за парти и събирания и да ползваме по-малка алтернатива, когато сме в семейна обстановка или самостоятелно.

Друга интересна опция, сходна на външните басейни, са надуваемите джакузита. Мнозина ги предпочитат за лятото заради приятните усещания, които носят, както и заради способността им да се привеждат в режим на готовност относително лесно и бързо.

Лятна кухня

Друга популярна постройка, която много собственици на жилища с двор предпочитат да заложат в имотния план, е лятната кухня. По традиция тя разполага с уреди за готвене, маса, столове и посуда, които да направят приготвянето на храна навън по-удобна задача. Лятната кухня е предпочитана за лятото заради възможността да се насладим на природата и чистия въздух, особено ако работим от вкъщи и не прекарваме толкова време навън.

Шатри и беседки

Все повече и повече домове, може би вдъхновени от романтичните филми, залагат на наличието на шатра в двора си. Градинските шатри са подходящ избор за иноваторите, които обичат да прекарват време навън и то в обстановка, изградена изцяло от самите тях. Конструкциите от този тип често са и средство за изразяване на лични дизайнерски предпочитания и са естествен акцент на външното пространство на дома.

По-разпространена алтернатива на шатрите са беседките – конструкции с таван и подпори, които често служат за събирания с приятели или домашен релакс. Могат да се адаптират и като летни кухни.

Обособени веранди

Освен традиционните тераси, все повече и повече архитектурни планове на къщи включват и верандите. Тя представлява обособено полуотворено помещение с колони, залепено към някоя от стените на жилището. Често е изработена от дърво и има собствено осветление, дори понякога остъкляване.

Използва се, когато искаме да си починем след натоварен ден, да отделим време за себе си с чаша любимо питие в ръката, да се съберем с приятели или просто да подишаме чист въздух. Подходяща е за място за игра на децата, както и за по-официални събития.

Интериорни елементи

Съществуват и редица интериорни елементи, които могат да направят дома ни далеч “по-летен”. Такива са големите плъзгащи се прозорци и врати, свежи цветове на стаите и жилищните акценти, използване на естествени материали в интериора и други. Чрез тях позволяваме на най-горещия сезон да навлезе по органичен начин в ежедневието ни и да му се насладим напълно, без да пропуснем нито една емоция.

Коментар