Графика Quadro навлиза в професионалните лаптопи

Обновената гама Quadro графични продукти на Nvidia намери място в професионалните мобилни работни станции на Dell, Fujitsu, HP и Lenovo. Базирани на паралелната изчислителна архитектура CUDA, графичните изчислителни процесори (GPU) ускоряват производителността в лаптопите с централни процесори (CPU) Intel Core i7.

На професионалистите вече няма да се налага да жертват графична производителност, заради гъвкавостта, предлагана от мобилните платформи. Nvidia осигурява професионални мобилни графични решения в пълната гама от продукти – от компактен 14.1-инчов модел на HP до свръхмощния 17-инчов Dell.

Quadro FX са сертифицирани за най-тежките професионални задачи в CAD, DCC и приложенията за визуализация. Те осигуряват енергийна ефективност и богат набор от възможности, вкл. поддръжка на професионални приложения, използващи OpenGL, Shader Model, Microsoft DirectX, DirectCompute и OpenCL стандартите.

Всички нови мобилни графични решения разполагат с голям собствен кадров буфер (до 1GB) и 30-битова цветова точност, която позволява възпроизвеждане на над 1 милиард цвята. Благодарение на това е възможно създаването на прецизни изображения и интерактивна визуализация на сложни сцени.

Паралелната изчислителна архитектура Nvidia CUDA комбинира високопроизводителна графика и изчислителни възможности за нуждите на приложения като видеообработка, обработка на изображения и рейтрейсинг. Технологията Nvidia 3D Vision пък осигурява стереоскопичен 3D режим на работа и в професионални приложения.

Новите Quadro FX продукти осигуряват и висока енергийна ефективност, благодарение на технологията за интелигентно управление на енергопотреблението Nvidia PowerMizer, която дава възможност за по-дълго работа при захранване от батерия, без това да намалява графичната производителност.

Коментар