Германец спасен от бяла смърт чрез уебкамера


Жена, радваща на залеза, спаси мъж, изгубен сред ледовете, след като го забеляза и уведоми властите, така че да организират извеждането, съобщи Асошиейтед прес.

Мъжът се покатерил върху огромен блок лед навътре в замръзналото море, за да направи снимка на залеза. Това се случило край градчето Св. Петер-Ординг. Насред снежната белота обаче човекът бързо се оказал дезориентиран, обясни говорител на местната полиция.
Неспособен да разбере къде е брегът и накъде да върви, човекът се сетил да извади камерата си и да започне да присветва чрез светкавицата, зовейки помощ. Проблясващата точка насред ледовете привлякла вниманието на жена, която се намирала на стотици мили и гледала същия залез на компютъра си.
Жената се обадила на полицията. Служителите на реда бързо разбрали къде се намира човекът и успели да го заведат до брега също чрез светлинни сигнали – те го упътили чрез присветване с фаровете на автомобилите си. След това му изнесли лекция за опасностите от щъкането по леда.
Полицията не разкри самоличността на мъжа, нито на жената, която го е открила. Според говорителя на полицейската служба, той бил немски турист на около 40 г. По думите на говорителя,опасността от дезориентация се увеличава с настъпването на мрака, когато се смрачава и за човек става трудно да различи брега, ала живописните залези насред леденото море, които се наблюдават в местността, привличат много хора.
Самата камера, благодарение на която е забелязан човекът, принадлежи на локалното туристическо бюро. Неговите служители поддържат уеб-сайт с кадри на живо от заснетото чрез камерата. Снимките обаче се изтриват скоро след заснемането.

Коментар