Passport Photo Maker – лесно създаване на документни снимки

Програмата поддържа автоматична функция за разпознаване на лица
(екранна снимка: Passport Photo Maker)

Програмата Passport Photo Maker е създадена да улесни потребителите, когато им се налага да изрязват снимки според изискванията на различни типове документи за самоличност.

Интерфейсът е доста добре организиран, със структура на папки, панел за визуализация и прозорец за редактиране. С програмата може да работи лесно всеки, независимо от предишния му опит с компютри.

Passport Photo Maker включва голям брой типове документи за самоличност (от шофьорски книжки до визи и паспорти) от много страни по света. Всички те съдържат измерения като ширина и височина на картината, тип фон и ъгли на снимката, които могат да бъдат персонализирани.

Тази програма интегрира автоматично разпознаване на лица – функция, която се оказва доста полезна, тъй като помага за по-бързо и точно изрязване на снимката.

Възможно е също да завъртите изображението, да настроите яркостта и осветлението, да смените дрехите, да промените фона, както и да премахнете ефекта „червени очи”, да използвате инструменти за изостряне, контраст, замъгляване и др.

След като всички промени бъдат приложени, можете да запишете снимката на твърдия диск във формат BMP, TIF или JPG, да я отпечатате и запишете на CD или DVD.

Възможно е също да изрязвате, копирате и поставяте елементи, да отменяте или възстановявате действия, да генерирате статистика, да преглеждате регистъра на активността и да правите снимки с уеб камера.

В заключение, Passport Photo Maker е полезен софтуер, който не използва много компютърни ресурси, има добро време за реакция и богата функционалност – подържа документи за над 130 страни. Инсталира се на Windows системи, има безплатна и пълноценна платена версия за $14,95.

Даунлоуд: Passport Photo Maker

Коментар