Acronis дарява книги и ИТ техника на българско училище

Дарение от 100 книги, 35 монитора и 20 лаптопа получава “Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт” в Пазарджик по случай 24 май (снимка: Acronis)

Доставчикът на решения за киберсигурност Acronis дарява 100 книги на “Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт”, Пазарджик по случай празника на свети братя Кирил и Методий. Дарението е с подкрепата на книжарници Сиела.

Всяка година Acronis, чрез своята благотворителна програма Acronis Cyber Foundation, дарява 100 книги на избрано българско училище в чест на празника на свети братя Кирил и Методий, който отбелязваме на 24 май. Тази година дарението ще получи “Професионална гимназия по икономика и мениджмънт”, град Пазарджик.

Acronis ще дари 100 книги, заедно с 35 монитора и 20 лаптопа. Това дарение цели да подобри образователната среда и да осигури ценни ресурси, както за учениците, така и за техните преподаватели, подчертаха от компанията. Acronis е ангажирана дългосрочно с подкрепа на образователни инициативи и създава традиция, която ще продължи и в бъдеще.

“Доброто образование подготвя децата и за трудностите, и за радостите, които животът предлага, а книгите са в основната на всичко това. Те предоставят на нашите деца знания и умения, необходими за справяне с живота и по-добро разбиране на света”, каза Пламен Тошев, управляващ директор на Acronis България.

Дори в бързоразвиващата се дигитална среда, четенето на книги е изключително важна част от развитието на децата, защото им помага да разберат и научат за света около тях, допълни мениджърът.

“Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт”, град Пазарджик, е създадена на 1 септември 1950 година и е основен източник на квалифицирани специалисти в областта на икономиката в региона. С повече от 800 ученици и над 55 преподаватели в различни дисциплини, училището осигурява висок стандарт на образование.

Дарението е резултат от сътрудничество на Acronis, БАИТ и Сиела – известна верига книжарници в България, която се ангажира с насърчаването на културното разнообразие и осигуряването на достъп до образователни материали.

“Вече втора година с екипа на книжарници Сиела подкрепяме инициативата на Acronis и БАИТ за дарение на книги, защото тя спомага за развитието на образованието и културата сред младежите. Инициативи като тази утвърждават значението на партньорството между бизнес сектора и образователните институции за общественото благо”, каза Светла Андонова, търговски директор на Сиела.

Коментар