Shelly Group започна партньорство с HARMAN Automotive

Инфотейнмънт системите на автомобила добавят и функции за домашна автоматизация
(снимка: HARMAN Automotive)

Доставчикът на IoT продукти за умния дом „Shelly Group”, базиран в София, обяви сътрудничество с лидера в решенията за свързани автомобили HARMAN Automotive. Напълно интегрирана версия на приложението Shelly Smart Control ще се предлага чрез платформата HARMAN Ignite Store, която си партнира с бизнеси от различни сектори, за да разшири портфолиото си от съдържание и функции за безопасност и свързаност на превозните средства в световен мащаб.

В резултат на партньорството, водачите и спътниците им могат да използват функциите на Shelly Smart Control за интелигентна домашна автоматизация, чрез познатия интерфейс на информационно-развлекателната система на автомобила. Интеграцията позволява изпълнение на всички автоматизации, зададени в приложението Shelly Smart Control, директно от автомобила с едно докосване.

Автоматичното отваряне и затваряне на гаражната врата, включването и изключването на осветлението, когато се прибират или напускат дома си, са част от приложенията на Shelly Smart Control, уточниха от Shelly Group.

Сътрудничеството с HARMAN Automotive е важен етап в стратегията на Shelly Group да предложи интеграция на Shelly Smart Control в автомобили, като така поставя началото на усъвършенствани информационно-развлекателни системи в превозните средства, поясниха от компанията.

Магазинът HARMAN Ignite Store дава на потребителите достъп до голям брой приложения на производители от трети страни, които могат да бъдат изтеглени директно в инфотейнмънт системата на автомобила. След това апликациите се интегрират и използват безопасно по време на шофиране. Редовните актуализации на Shelly Smart Control поддържат приложението в актуално състояние.

„Убедени сме, че с интуитивната интеграция на IoT приложения в автомобила клиентите по цял свят ще получат много по-добро преживяване и ще се наслаждават на истински дигитален начин на живот”, каза Димитър Димитров, основател и главен изпълнителен директор на Shelly Group.

По думите на Волфганг Кирш, главен изпълнителен директор на Shelly Group, „подобно преливане на различни области на живота чрез умните технологии” ще  става още по-решаващо в бъдеще. Решенията на Shelly Group вече се използват в многобройни продукти и услуги на известни партньори, подчерта той.

Коментар