Медицински стартъп получи 50 000 лв. за софтуер от ClearWear 

Екипът на стартъпа Med Guide е един от победителите в петия сезон на преакселераторската програма на Beyond (снимка: ClearWare)

ИТ компанията ClearWare подкрепи развитието на стартъпа Med Guide с чек на стойност 50 000 лева, след участие в Demo Day #5 на петия сезон на преакселераторската програма, организирана от Beyond.

В надпреварата се състезаваха десет стартъпа, избрани от общо тридесет, които представиха своите проекти и се бориха за три награди, предоставени от партньорите на събитието ClearWare, Novartis, Roche, MSD и адвокатско дружество “Мургова и партньори”.

Стартъпът Med Guide помага на фармацевтични компании да организират по-ефективно клинични изпитвания, включвайки лични лекари и лекари специалисти, с цел повече хора да имат реален достъп до иновативни лекарства. Чекът на стойност 50 000 лева ще бъде използван за разработка на първоначална версия на софтуера от ClearWare.

“С дарената сума ще осигурим устойчиво развитие и растеж, разширявайки нашата услуга и предоставяйки софтуерно решение на нашите клиенти. Тя идва точно в един изключително ключов момент за проекта. Един етап, който е определящ за нашето място на пазара, както и за нашата конкурентоспособност. Това финансиране ще ни осигури изграждането на въпросния софтуерен продукт, който ще направи използването на нашата услуга още по-лесно и достъпно за клиентите ни”, каза д-р Иван Ненов, основател и CEO на Med Guide.

От 15 години ClearWare подкрепя технологични стартъпи, като успешно прилага специално разработени методи, които помагат на новите бизнеси да развиват своите идеи ефективно при ограничени ресурси.

“Наградата, която ClearWare предоставя, е малък начин да подчертаем ангажимента си към развитието на стартъп екосистемата в България”, каза Теодор Тодоров, основател на ClearWare и безплатната ИТ академия GrowIT.

Компанията създаде Академията през 2022 г. в Плевен. Тази инициатива има амбицията да превърне Централна, Северна и Северозападна България в нов софтуерен хъб на европейско ниво. Една от целите е отваряне на над 300 нови работни места в ИТ сектора през следващите пет години.

Beyond, преакселератор на JA България и дъщерната ѝ компания The Edge: R&BD, прилага модела на отворените иновации, като създава мултидисциплинарни екипи от хора с различни опит и компетенции, които реализират работещи първоначални версии на идеите си.

„Гледаме към бъдещето и планираме да разширим нашата колаборация [с ClearWare], включвайки допълнителни инструменти и подходи за подпомагане на развитието на стартъпите и иновационната среда в България”, каза Малвина Илиева, управляващ директор в The Edge: R&BD.

Коментари по темата: „Медицински стартъп получи 50 000 лв. за софтуер от ClearWear ”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Добре, с 50 хилки ще успеят да плащат цели 2-3 месеца заплата на читав програмист.

Коментар