Нетера осигури свързаност на Epsilon с нови дестинации

Глобалната мрежа на Нетера свързва големи градове в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия изток, Азия и Австралия (снимка: Нетера)

Глобалният доставчик на свързаност Epsilon Telecommunications, базиран в Сингапур, обяви партньорство с оператора Нетера, за да разшири мрежовото си присъствие в Европа и по света. Сътрудничеството добавя към мрежата на Epsilon ключови европейски градове като Истанбул, Киев, Прага, Рим, София, Виена, Варшава и Загреб, както и Рио де Жанейро и Сао Пауло в Южна Америка.

Международните клиенти на Epsilon могат да получат незабавен достъп до новите пазари без да имат собствено физическо присъствие на тях. Това става възможно чрез платформата на компанията Infiny, която предлага „мрежа-като-услуга” (NaaS). 

Местните компании на тези пазари също могат да използват Infiny и нейните мрежови решения чрез т.нар. точки за присъединяване, за да получат достъп до гъвкавата глобална свързаност на Epsilon, която ускорява дигиталната трансформация в съответните региони.

„Това партньорство е възможност за нас да предоставим на повече глобални предприятия мрежата и решенията, от които се нуждаят. Наблюдаваме повишено търсене от страна на клиентите за мрежов обхват в цяла Европа, особено в Турция”, каза Марк Дейли, директор на Дигитална стратегия и бизнес развитие в Epsilon. 

Мрежовата екосистема на Epsilon обхваща над 300 точки на присъствие и над 600 точки за интернет обмен, а партньорите на компанията включват световни доставчици на облачни, софтуерни и други технологични услуги.

„Нашата глобална мрежа свързва големи градове в Европа, Северна и Южна Америка, Близкия изток, Азия и Австралия и ще съдействаме на Epsilon да свърже своите клиенти в още много на брой нови дестинации”, коментира Невен Дилков, основател и изпълнителен директор на Нетера. 

Платформата Infiny на Epsilon предоставя услуги за свързване при поискване на клиенти по целия свят, включително отдалечен обмен на данни, свързване на центрове за данни (DCI), облачна свързаност (Cloud Connect) и облачна телефония (глобални входящи номера; Global Inbound Numbers).

Коментар