Ново изживяване: лаптоп със 100-инчов виртуален екран

100-инчовият виртуален екран се вижда със специалните очила на Spacetop G1
(снимка: Sightful)

Нов модел лаптоп предефинира изживяването с мобилен компютър. Малкият екран е “заменен” от 100-инчово виртуално работно пространство, гледано през компактни очила.

Лекият и компактен дизайн на Spacetop G1, разработен от Sightful, повишава удобството на използване, докато автоматичното затъмняване на картината осигурява ясна видимост навсякъде.  

Spacetop G1 е малък и лек, подходящ за използване навсякъде
(снимка: Sightful)

Spacetop G1 има 8 часа живот на батерията, бърз чипсет Qualcomm Snapdragon QCS8550 с Adreno 740, 16/128 GB памет и 90 Hz честота на опресняване на екрана. Лаптопът може да се похвали и с вградени функции за изкуствен интелект.

За разлика от конкурентите, фокусирани върху AR забавленията, Sightful дава приоритет на производителността. Разработчикът е взел предвид отзивите на потребителите, за да подобри хардуера и операционната система SpaceOS, така че да е по-лесна за работа.

Spacetop G1 може да се ползва с успех за работа в самолета
(снимка: Sightful)

Spacetop G1 може да се поръча предварително срещу $100, а пълната цена ще бъде $1900 (вече $1700), когато лаптопът излезе на пазара през октомври тази година. Подобно устройство е подходящо, например, за използване в самолета, а защо не и на обичайното работно място.

Коментар