Нов лидер при най-бързите смартфони в рейтинга на AnTuTu

Ориентиран към игрите, Asus ROG 8 Pro е предпочитан избор за бюджетните потребители
(снимка: ROG)

Най-производителните Android смартфони в света имат нов лидер. Това е моделът Asus ROG 8 Pro, който зае първо място в класацията на AnTuTu за месец май. 9 от 10-те модела в рейтинга са базирани на чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen3.

Екипът на популярния бенчмарк AnTuTu публикува ежемесечната си класация на най-производителните смартфони, базирани на операционна система Android, за международния пазар. Рейтингът се различава значително от версията за китайския пазар.

През миналия месец май моделът Asus ROG 8 Pro зае първо място в класацията за производителност на флагманските Android смартфони. Експертите на AnTuTu го описват по следния начин:

Като телефон, ориентиран към игрите, подобна висока производителност (2112748 точки), съчетана с дискретен дизайн, със сигурност го прави предпочитан избор за потребители с ограничен бюджет и интензивни нужди от мобилни игри.

Второ място в рейтинга за производителност заема Red Magic 9 Pro на ZTE, а третото място е за iQOO 12 на vivo. Друг модел на бранда vivo е класиран десети – това e IQOO Neo9.

Xiaomi държи две места – четвърто и пето – съответно с Mi 14 Ultra и Mi 14, на Samsung също се падат две позиции – седма и девета – съответно с Galaxy S24 Ultra и Galaxy S24+. Моделът OnePlus 12 е шести, а осмото място е за Honor Magic6 Pro.

Почти целият топ 10 принадлежи на модели, базирани на чипсети Qualcomm Snapdragon. Данните, на които се базира рейтингът, са събрани между 1 май и 31 май 2024 г. Класацията показва усреднените, а не най-високите резултати, от поне 1000 теста за всеки модел.

Коментар