tbi bank добави доходност по спестовните сметки Касичка

„Касичка помага за изграждане на спестовни навици и намалява риска от импулсивни покупки”, казва Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi bank
(снимка: Cosmin Sbarcea / предоставена от tbi bank)

Финансовата институция tbi bank вече предлага лихва по гъвкавата спестовна сметка Касичка в мобилното си приложение. Сега клиентите получават фиксирана доходност от 1% годишна лихва върху заделените средства в Касичка, запазвайки в същото време достъп до парите си по всяко време.

Банката продължава да предлага и едни от най-високите лихви по депозити на българския пазар (до 3,2%). Касичка осигурява повече гъвкавост, в сравнение с традиционните срочни депозити, тъй като средствата се олихвяват дори при довнaсяне или теглене.

Всеки потребител може да открие до пет Касички с различна спестовна цел, да ги озаглави както иска и дори да зададе крайна дата и сума за целта – от покупка на нова кола, през техника или почивка, до по-малки разходи като билет за концерт на любима група или подарък за любим човек, или просто да заделя „бели пари за черни дни”. Всяка една Касичка носи доходност от 1% на година за суми до 50 хил. лева или 25 хил. евро.

Клиентите могат да „счупят” Касичка по всяко време или просто да изтеглят част от спестеното – само с един клик в приложението заделените пари мигновено се прехвърлят по сметката neon.

„Някои от нашите клиенти искаха да получават допълнителна доходност за спестяванията си, като същевременно запазят достъп до парите си по всяко време. Вече не само срочните ни депозити, но и спестовната ни сметка Касичка предоставя на клиентите едни от най-добрите условия за техните спестявания. Освен това Касичка помага за изграждане на спестовни навици, а и намалява риска от импулсивни покупки, тъй като парите са заделени от разплащателната сметка”, каза Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi bank.

Наред с добавянето на доходност по Касичка, tbi увеличава лихвите по краткосрочните си три и шестмесечни депозити в приложението – съответно до 1,2% и 1,4% на годишна база.

Спестовните продукти на tbi bank са без такси за откриване и закриване, а сумите до 196 хил. лв. са защитени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките, уточниха от банката.

Коментар