Genesis Zircon XIII – мишка с пълно персонализиране

Zircon XIII е отличителния модел мишка на Genesis за 2024 г.
(снимка: Genesis)

Нова, усъвършенствана мишка с възможности за персонализация обяви полският бранд за гейминг периферия Genesis по случай 13-годишнината на марката. Моделът Zircon XIII се отличава с възможности за разнообразна хардуерна къстамизация, която позволява пълно персонализиране според индивидуалните потребителски предпочитания.

Множеството сменяеми компоненти, безжична RapidSpeed комуникация, до 100 часа работа на батерията и един от най-добрите сензори превръщат Zircon XIII в отличителния модел на бранда за 2024 г.

Персонализация без инструменти

Zircon XIII е иновативна мишка, която предлага не само софтуерна, но и хардуерна къстамизация. Потребителите ще могат да заменят основните суичове на бутоните без запояване (hot-swap sockets), да монтират пружини за промяна на натиска (15g/25g) и дори да регулират хода (0,4/0,5/0,6/0,7 mm), благодарение на включените разделители. 

Сменяемият панел на мишката позволява също да се регулира формата на корпуса. Това дава възможност за прецизно адаптиране на устройството към типа на използвания захват, докато включените грипове позволяват прикрепване върху избраните части на мишката.

Сменяемият панел на мишката позволява да се регулира формата на корпуса
(снимка: Genesis)

Прецизност и плавно движение с Motion Sync

Zircon XIII е оборудвана с оптичен сензор Pixart PAW3395, който се отличава с безкомпромисна производителност дори при много бързо отместване (16,51 m/s) и ускорение от 50G. 

Устройството разполага и с Motion Sync технология, която гарантира, че изпращането на данни за позицията на мишката към компютъра е напълно синхронизирано с тяхното получаване. Това, от своя страна, осигурява не само по-плавно движение, но и по-голяма ефективност при регистриране и на най-малкото движение или действие.

Първата мишка с безжична връзка RapidSpeed

Zircon XIII е първата мишка в гамата на Genesis, която се възползва от изцяло новата RapidSpeed безжична свързаност за светкавично бърз трансфер на данни без смущения. 

За още повече свобода, този модел разполага и с по-голяма батерия от 600 mAh, способна да осигури до 100 часа игра. Мишката може да бъде свързана към компютър и посредством включения USB-C Paracord кабел. 

Zircon XIII се отличава с възможности за разнообразна хардуерна къстамизация
(снимка: Genesis)

Допълнителни компоненти

Zircon XIII е оборудвана със сменяеми суичове (Kailh 8.0 с издръжливост от 80 милиона клика) и надежден TTC Gold енкодер. В комплекта са включени допълнителни пружини и механични суичове (Huano Silent и Kailh 4.0), допълнителен горен панел, разделители, USB Type C кабел, инструмент за отваряне, USB приемник, грипове и резервни крачета.

Наличният софтуер, вградената памет и редица функционални контроли, разположени в долната част на мишката, допълват премиум усещането при използването на Zircon XIII.

Коментар