Honor постига цели в устойчивото развитие

128 смартфона и таблета на Honor са получили екологичен сертификат CQC, намалявайки емисиите на парникови газове (снимка: Honor)

Глобалният технологичен бранд Honor възприема околната среда, обществото и управлението като дългосрочна стратегическа визия, която обхваща седем ключови области: опазване на околната среда, технологии за добро, поверителност, насърчаване на младите, корпоративна социална отговорност при доставчиците, развитие на работната сила и отговорно управление. Това стана ясно на провелия се наскоро ESG (Environmental, Social, and Governance) форум за устойчиво развитие в Пекин, на който компанията беше домакин.

Като част от стратегията си Tech for Good, Honor разработва ориентирани към човека технологии и продукти. За да отговори на дигиталните нужди на възрастните, както и на хората с увредено зрение и слух, Honor предоставя изкуствен интелект, вграден в устройството, който чете текста върху екрана или предоставя субтитри, като по този начин преодолява дигиталното разделение чрез офлайн и персонализирани функции за достъпност. 

Към края на 2023 г. Honor е разработил и внедрил 26 проекта, които предоставят технологиите по подходящ начин на възрастните, което означава 4,66 милиона потребители, облагодетелствани с функции за визуална помощ и над 940 000 потребители, подпомогнати с функции за слухова помощ.

По време на събитието Honor демонстрира патентованата си функция за AI субтитри в реално време, която прави звука видим за хора с увреждания. „Honor е избрал отворен и съвместен подход в предстоящите си инициативи Tech for Good. Чрез отворени сътрудничества ние разгръщаме напълно потенциала на изкуствения интелект в ESG и други области, като използваме синергията между изкуствения интелект, вграден в устройството и облачния изкуствен интелект”, каза Джордж Джао, главен изпълнителен директор на Honor Device Co. Ltd.

Honor взема предвид изменението на климата в своето корпоративно управление. С цел постигане на въглеродно неутрални операции до 2045 г., компанията полага значителни усилия за намаляване на въглеродните емисии в своите продукти, производство и операции. От 2023 г. Honor започна да използва чиста енергия в операциите си, като достигна 8% от потреблението на енергия само през първата година.

Honor постига забележителни резултати и в ангажимента си към екологични продукти и производство. 128 смартфона и таблета на марката са получили екологичен сертификат CQC, което е довело до намаляване на емисиите на парникови газове с приблизително 876 тона. Междувременно иновациите в опаковките, въведени през 2023 г., постигат въглеродно намаление от над 650 тона. 

Производственото съоръжение HONOR Intelligent Manufacturing Industrial Park е признато за зелена фабрика на национално ниво със собствено изградена фотоволтаична електроцентрала, която се очаква да генерира 700 000 kWh чисто електричество годишно. 

По отношение на екологичните операции, Honor въведе безхартиени операции във вътрешните си офиси и офлайн магазини, което намали консумацията на хартия, еквивалентна на спасяването на 108 бора Masson от изсичане през 2023 г., сочи ESG докладът на компанията.

Коментар