Собствениците на SEOMAX придобиват дялове от GombaShop

Инвестицията в GombaShop е поредна стъпка от стратегията на SEOMAX за разширяване на присъствието ѝ в сектора на е-търговията, казва Любомир Атанасов (първият вляво)
(снимка: SEOMAX)

Собствениците на дигитална агенция SEOMAX придобиват 25% от SaaS платформата за онлайн магазини GombaShop. Сделката беше финализирана в края на месец май и чрез нея Любомир Атанасов и Петър Дяксов придобиват дяловете на създателите на SuperHosting.BG.

Решението за инвестицията в GombaShop е резултат на няколко години съвместна работа и партньорство със SEOMAX. Очаква се тази сделка да доведе до иновации, растеж и развитие на GombaShop.

Петър Дяксов и Любомир Атанасов влизат в сделката със своя дългогодишен опит в електронната търговия, който ще надгради и доразвие платформата. Тяхната визия включва още утвърждаване на лидерската ѝ позиция в страната, както и разширяване на пазарния дял на платформата в Сърбия и в други страни от Източна Европа.

„Тази инвестиция е поредната стъпка в нашата дългосрочна стратегия за разширяване на присъствието ни в сектора на електронната търговия, която ни дава възможност да подкрепим и развием българския бизнес”, коментира Любомир Атанасов.

Поводът за продажбата е свързан с развитието на платформата. „Нашият основен мотив за сделката е, че новите собственици ще допринесат активно за развитието на GombaShop, защото след излизането ни от SuperHosting.bg се фокусираме върху реализирането на други проекти”, подчерта Любомир Русанов, един от създателите на SuperHosting.BG.

Останалите дялове в GombaShop са разпределени между двамата основатели и създатели на компанията, Георги Костов и Петър Михайлов. Компанията е основана в началото на 2013-та година, а платформата стартира своята дейност през 2014-та година.

GombaShop обслужва над 2 500 активни онлайн търговци, като до 1 юни 2024 година почти 60 000 търговци са заявили създаване на онлайн магазини. Според данни от компанията, оборотът, генериран в магазините, използващи GombaShop, превишава 100 милиона лева годишно, а направените поръчки за последните 12 месеца са 1,7 милиона.

Коментар