Густаво Бърние оглави консултативния съвет на Нетера

Густаво Бърние ще  работи в тясно сътрудничество с екипа на Нетера и заинтересованите страни за постигане на стратегически цели на компанията (снимка: Нетера)

Доставчикът на телекомуникационни услуги Нетера избра Густаво Бърние за председател на консултативния съвет и привлече като нов член Питър Хейс. Тези стратегически назначения внасят опит и експертиза в управлението, докато компанията продължава да се разширява.

Густаво Бърние е технологичен предприемач и ангел инвеститор, с голям опит като ръководител на разширяването и трансформирането на големи предприятия. Той ще  работи в тясно сътрудничество с екипа на Нетера и заинтересованите страни за постигане на стратегически цели на компанията.

Към борда се присъединява Питър Хейс, международен бизнес лидер с над 35 години опит в информационните технологии и телекомуникациите. Хейс ръководи базираната в САЩ PacketFabric и е играл ключови роли в компании като Megaport Plc и Telstra.

„Този консултативен съвет е новаторска концепция и показва, че Нетера отново предприема стъпки, за да предложи повече стойност на клиентите”, каза Хейс и подчерта, че Нетера е в специфичeн момент от развитието си, в който нуждите и заявките от глобални клиенти нарастват.

Миналата седмица бордът прие Саймън Вай, старши партньор в Cambridge Management Consulting. Вай има богат опит в телекомуникациите, като е заемал ключови позиции като ръководител на продажбите на едро в Expereo и главен изпълнителен директор в BSO/IX Reach.

„Бях силно впечатлен от фокуса на Нетера да предоставя на бизнеса глобална свързаност, управляеми дейта център услуги, облачни решения и услуги за киберсигурност, всички с минимална намеса и автоматизиран подход. Спечели ме и това, че компанията е успяла да превърне 80% от клиентите си в свои промоутъри”, коментира Вай.

Основателят и главен изпълнителен директор на Нетера Невен Дилков, Мая Калчева, управител на Нетера.ТВ и маркетинг и ПР директор за компаниите от Нетера груп, и Джордж Шлосарек, неизпълнителен директор на Нетера, остават постоянни членове на борда.

Коментар