Най-популярната ММО игра “чукна” 5 години

Най-популярната масова мултиплейър онлайн игра (ММО) World of Warcraft днес навършва пет години от официалната си премиера в Европа. На 11 февруари 2005 г., два месеца след американските играчи, европейските геймъри също се докосват до уникалния продукт на Blizzard, съобщиха от Пулсар ООД.

След издаването на World of Warcraft се появяват и два експанжъна – The Burning Crusade, представящ новата област Аутленд, а през ноември 2008 година на бял свят се появи и The Wrath of the Lich King. Играчите чакаха цяла нощ, за да получат своето копие от последния експанжън, носещ им новия континент за изследване Нортренд и новия клас герой Death Knight.

На изложението BlizzCon миналата година Blizzard обяви, че следващият експанжън ще бъде наречен Cataclysm и ще се появи на пазара в края на настоящата година. Цели области от континентите в оригиналната игра ще бъдат променени завинаги след появата на дракона Детуинг.

По случай петгодишния юбилей, Пулсар ще предложи 50% намаление на цената в продължение на една седмица. В дните от 11 до 18 февруари феновете ще могат да си закупят World of Warcraft на цена от 9.95 лв., а Battlechest ще струва 29.95 лв.

Коментар