Сирма Груп придоби мажоритарен дял в румънската RoWeb

RoWeb и Сирма обединяват усилия, за да предоставят цялостни услуги за разработване на софтуер, заяви Цветан Алексиев, CEO на Сирма Груп Холдинг (снимка: Сирма)

„Сирма Груп Холдинг” АД обяви, че е сключила окончателно споразумение и е подписала договор, с който стартира процедурата по придобиване на мажоритарен дял (51%) в софтуерната компания Roweb Development SRL, Румъния. Дружеството е специализирано в разработване на комплексни бизнес приложения за финансовия сектор, застраховането, недвижимите имоти, набирането на персонал и хотелиерството.

След успешното приключване на процеса на придобиване RoWebDevelopment SRL официално ще стане член на семейството на Сирма Груп. Тази сделка ще увеличи приходите на Сирма Груп от продажби в Румъния и западните пазари, като същевременно ще допълни портфолиото от ИТ услуги на Групата. Над 110 ИТ специалисти ще се присъединят към екипа на Сирма.

„RoWeb и Сирма обединяват усилията си, за да предоставят цялостни услуги за разработване на софтуер, използвайки доказани и гъвкави модели за увеличаване на екипа и напълно управляван аутсорсинг”, заяви Цветан Алексиев, главен изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД.

Той подчерта, че двете компании са натрупали „значителен опит в сферата на финансовите услуги и са установили значителни синергии в нови вертикали” – недвижими имоти, набиране на персонал и управление на таланти, и хотелиерство.

„Roweb е компания за разработка на софтуер със сериозен опит в успешното изпълнение на сложни проекти за клиенти в Западна Европа и Северна Америка. Нашият подход винаги е бил да си партнираме с бързоразвиващи се компании и да се интегрираме напълно в тяхната верига на стойността, като същевременно постигаме свръхдоставки година след година”, коментира сделката Виорел Костеа, главен изпълнителен директор на Roweb Development.

Според актуализираната корпоративна стратегия на Сирма Груп, придобиването се очаква да улесни навлизането на Групата в два нови вертикални пазара и географски райони. Следващото придобиване се очаква да бъде от региона на Скандинавия. Сирма вече е започнала първоначална проверка.

Коментар