Батерия с 3 години живот за мишка и клавиатура

Logitech представи първия безжичен комплект мишка и клавиатура, който има гарантиран до 3 години живот на батерията, а освен това ползва миниатюрен приемник с удобни бутони и хипер бърз скрол на мишката.
Никой не си мисли за смяна на батериите, докато това не стане наложително, но обикновено батериите се изтощават в най-неподходящия момент, което пречи на работата”, коментира Рори Дули, вицепрезидент и мениджър на бизнес подразделение Контролни устройства в Logitech.
Този пръв комплект от мишка и клавиатура с цели 3 години живот на батерията, наречен Logitech Wireless Desktop MK710, на практика решава проблема. Безжичната технология Logitech Advanced 2.4 GHz пренася информацията многократно по-бързо и по-ефективно от обикновените 27 MHz безжични системи.
Освен това, като намалява времето, за което клавиатурата и мишката остават в активен режим, когато не се използват, Wireless Desktop MK710 пести енергия и свежда до минимум забавянето когато потребителят отново започне да пишете или да ползва мишката.
Животът на батерията на клавиатурите Logitech се изчислява на базата на средно 2 милиона натискания на бутоните годишно в офис среда. При мишките животът на батерията може да варира в зависимост от навиците на потребителя и условията, в които се ползва компютъра.
В комплекта влиза и миниатюрният приемник Logitech Unifying, който е толкова малък, че може да остане включен в лаптопа когато се местите или пътувате с него. Освен това, един миниатюрен приемник може да се свърже с до шест Unifying-съвместими клавиатури и мишки Logitech, като така освобождава ценни USB портове и позволява лесно смесване, комбиниране и добавяне на нови устройства към наличните.
Клавиатурата има изчистен дизайн с бутони Logitech Incurve keys и мека подложка за дланите. С вдлъбнатата си форма от горната страна, бутоните Incurve keys пасват по-добре на формата на пръстите и така лесно ги „водят” до правилния бутон.
Клавиатурата има и LCD екран, на който се изписва най-важната информация за статуса на Caps Lock, Scroll Lock, Num Lock, както и за статуса на батерията.
Удобната лазерна мишка се движи плавно върху всякакви повърхности и се отличава с хипер-бърз скрол. Формата на мишката е ергономична, подходяща за работа с дясна ръка и поддържа дланта в удобна естествена позиция.
Logitech Wireless Desktop MK710 се очаква на пазара в Европа през февруари 2010 г. на препоръчителна цена от €99.99 (около 196 лева).

Коментар