Milestone Systems и Arcules се обединяват

„Като една компания, ние ще оформим бъдещето на отворената платформа за видео технология”, коментира сделката Томас Йенсен (вляво), изпълнителен директор на Milestone Systems (снимка: Milestone Systems)

Глобалната компания за видеотехнологии Milestone Systems се слива с доставчика на облачни решения за видеонаблюдение Arcules, считано от 1 юли 2024 година, според официално съобщение до медиите.

Сливането обединява на едно място услугите от най-висок клас на Milestone и Arcules в софтуера за видео мениджмънт (VMS), видео анализи и видеонаблюдение като услуга (VSaaS), предоставяйки завършено решение за видео технологии.

Прогнозите сочат, че пазарът на VSaaS ще следва експоненциален растеж през следващите години, а едновременно с това изкуственият интелект (AI) ще създаде нови възможности, немислими само преди година. Като добавя Arcules към продуктовата си линия, Milestone Systems се позиционира оптимално за водеща позиция в индустрията на софтуера за видео технологии.

„Това сливане представлява трансформиращ скок, който комбинира видео мениджмънта с гъвкавостта и мащабируемостта на облачното решение и обещаващото развитие на AI. То е и е смела стъпка към новаторски успех в бързо разрастващия се пазар на VSaaS”, подчертаха от Milestone.

С възхода на AI, обединените компании имат потенциал да извлекат информация от видео данни и да подкрепят интелигентността на решенията. Сливането e възможност да се използва бързо променящата се сфера на AI, от локални решения, до облачни такивa.

[related-posts]

И Milestone, и Arcules имат напредък в работата с видео анализи. Комбинацията на тези компетенции ще доведе до значителни пазарни предимства, заявиха от Milestone.

С централа в Ървайн, Калифорния, САЩ, Arcules се отделя от Milestone през 2017 г. Решението компаниите да се обединят е движено от обща визия за доставка на интелигентна, базирана на данни видео технология, която дава възможност на клиентите да вземат по-добри решения и да оптимизират своите операции.

„Milestone и Arcules имат здраво партньорство с традиции и общо ДНК. Като се обединим и работим като едно, можем да предложим решение на световно ниво, което отговаря на много различни нужди и дава на клиентите по-голяма свобода на избор. Като една компания, ние ще оформим бъдещето на отворената платформа за видео технология”, коментира сделката Томас Йенсен, изпълнителен директор на Milestone Systems.

„Това сливане ще ускори нашия растеж и иновации, доставяйки по-голяма стойност на нашите клиенти и партньори. Заедно сме ангажирани да осъществим нашата визия за предоставяне на повече възможности на хора, бизнеси и общества чрез интелигентни видео решения”, каза от своя страна Андреас Петерсон, изпълнителен директор на Arcules.

По план, сливането трябва да завърши до края на 2024 година.

Коментар