Очакваше се друго: биткойн рухна с 25% от пика през март

Пазарът на криптовалути, в частност на биткойн, е нестабилен и непредсказуем
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на криптовалути отново поднася изненади на инвеститорите, демонстрирайки непредсказуема динамика. Биткойн се срина с 25% от своя връх и продължава да пада, докато анализаторите очакваха друга посока в движението на най-популярната криптовалута.

Биткойн, който достигна рекорд от 74 000 долара през март 2024 г., се бори да остане над 57 000 долара днес. Такъв спад в стойността на основната криптовалута предизвиква сериозно безпокойство сред участниците на пазара.

Ситуацията става още по-интригуваща в светлината на последния халвинг, събитие, което традиционно се смята за катализатор за растежа на биткойн (халвинг се случва веднъж на всеки 4 години).

Въпреки това, противно на очакванията, след априлския халвинг курсът на криптовалутата продължи да пада. Сега анализаторите прогнозират, че следващото ниво на подкрепа може да бъде границата от $50 000.

Най-ужасните прогнози предвиждат $11 000-$14 000 и внезапно начало на нов мечи цикъл, като биткойн ще се върне до $60 000 не по-рано от есента на 2026 г.

Текущата ситуация в света на криптовалутите ясно демонстрира нестабилността на пазара и непредсказуемостта на подобни инвестиции.

Коментари по темата: „Очакваше се друго: биткойн рухна с 25% от пика през март”

добавете коментар...

  1. Йордан

    Дано да почнат по-бързо да печатат пари, защото искаме постоянен растеж 🙂

Коментар