AMPECO привлече в екипа си лидер от Силициевата долина

Майкъл Грийнбърг има над 30 години опит на ръководни позиции в растящи компании от технологичния сектор (снимка: AMPECO)

Майкъл Грийнбърг, мениджър с над 30 години опит в Силициевата долина, се присъедини към ръководния екип на българската компания AMPECO, която разработва глобална платформа за управление на зарядни станции.

В ролята на старши вицепрезидент “Растеж” (SVP Growth), Грийнбърг ще управлява растежа на AMPECO на американския пазар, насочвайки продуктовите иновации и бизнес стратегията към неговите специфики. Назначението е част от стратегията на компанията за разширяване на присъствието ѝ в Северна Америка, както и затвърждаване на позицията ѝ в електромобилната индустрия.

Майкъл Грийнбърг, който има над 30 години опит на ръководни позиции в компании в растеж от технологичния сектор, ще бъде базиран в Сан Франциско. Досега той е управлявал бизнеси с маркетинг технологии и софтуер като услуга (SaaS), както и предприемачески начинания в сферата на електронна търговия.

AMPECO назначава Грийнбърг в ключов момент от развитието на индустрията. Динамичното ѝ разрастване носи нови и по-комплексни предизвикателства пред операторите на зарядна инфраструктура. Чрез иновативната си и гъвкава платформа AMPECO адресира директно тези проблеми, като подпомага намаляването на разходите на операторите на зарядни станции.

“Екосистемата, от която е част AMPECO на глобално ниво, е комплексна както поради постоянното развитие на бизнес моделите в нея, така и заради засилващата се институционализация на ниво регулации и възможности за финансиране”, сподели Грийнбърг.

С негово привличане, AMPECO ще засили и сътрудничеството си с консултантски и допълващи технологични компании.

“Експертизата му в създаване на екипи на световно ниво и утвърдената му работа за изграждане на устойчив растеж на компаниите е изцяло в съответствие с нашата визия за бъдещето на AMPECO”, каза Орлин Радев, изпълнителен директор на компанията.

Коментар