А1 приема поръчки за Galaxy Z Flip6 и Galaxy Z Fold6

Новите устройства на Samsung имат стилен дизайн и редица AI възможности. 
(снимка: Samsung)

Новите модели смартфони на Samsung – Galaxy Z Flip6 и Z Fold6, обявени вчера, вече са достъпни за предварителни поръчки у нас от А1 България. Това са най-тънките и леки сгъваеми устройства на компанията, със стилен дизайн и редица AI функции.

Новият Galaxy Fold6 разполага със 7,6-инчов QXGA+ Dynamic AMOLED 2X основен дисплей и 6,3-инчов HD+ Dynamic AMOLED 2X външен дисплей. Устройството е снабдено и с най-бързия процесор на сгъваем Samsung досега – Snapdragon 8 Gen 3Mobile Platform за Galaxy, който осигурява висока производителност дори при натоварени режими на използване. Моделът се позиционира и като избор за гейминг изживяване, тъй като разполага с ясна и ярка картина дори през деня, благодарение на технологията Vision Booster.

Galaxy Fold6 разполага със 7,6-инчов основен дисплей и 6,3-инчов външен дисплей
(снимка: Samsung)

Моделът Galaxy Z Flip6 идва със същия мощен процесор – Snapdragon 8 Gen 3Mobile Platform за Galaxy. Има основен дисплей от 6,7 инча (17,02 см) FHD+ Dynamic AMOLED 2X и външен  3,4-инчов дисплей Super AMOLED. Смартфонът е с по-тънка и иновативна панта FlexHinge и подсилени ръбове в зоната на сгъване, за да издържа на по-голям натиск. Освен това разполага с усъвършенствана рамка Armor Aluminium.

Подобрените възможности на изкуствения интелект Galaxy AI вече са достъпни и за сгъваемите устройства на Samsung. Сега двата модела са снабдени с множество иновативни функции, задвижвани от AI, вкл. Circle-to-search за лесно намиране на обекти с ограждане и Note Assist – удобен начин за обобщаване на бележки и  транскрибиране на записи. Устройствата предлагат и „умна“ помощ при писане на текстове и търсене в сайтове, благодарение на Chat Assist и Browsing Assist.

Galaxy Z Flip6 се отличава с по-тънка и иновативна панта FlexHinge
(снимка: Samsung)

Подобрения в новите модели има и по отношение на заснемането и обработването на кадри. С функцията Photo Assist лесно, с няколко движения на пръста, се преместват, изтриват или коригират цели обекти, а след това могат да се запълнят с фон. Част от портфолиото с AI функции са и възможностите за обработка на снимки и видеа, сред които Portrait Studio и Instant Slow-mo.

Смартфоните са снабдени с мощни камери – Galaxy Z Fold6 разполага с 50MP+10MP+12MP основна камера и 10MP+4MP предна камера, а другият модел Flip6 е с основна камера 50MP+12MP и предна камера 10MP.

Моделите идват и с иновативни езикови функции. INTEPRETER е преводач на два екрана, който превежда веднага, независимо дали потребителят говори, слуша конференция или туристически гид. Live Translate е друга езикова функция, която превежда телефонни разговори в реално време в различни приложения.

Предварителни поръчки

Всеки, който предостави на A1 стар мобилен телефон, независимо от марката, ще получи Galaxy Z Fold6 с 350 лв. отстъпка, a Galaxy Z Flip6 – с 300 лв. отстъпка по време на предварителните поръчки, съобщиха от телекома.

Новите устройства могат да се поръчат в разнообразни цветове и вариации на паметта и идват в комплект с безжични слушалки TTEC Mode. Моделите са достъпни както в брой, така и на изплащане с план Unlimited с 50% отстъпка от месечната такса за първите 6 месеца.

Кампанията за предварителни поръчки е активна до 23 юли. Потребителите имат избор на устройства с 256GB, 512GB или 1TB памет, както и разнообразни цветове на панела. Samsung Galaxy Z Fold6 се предлага в цветовете сребристо, морскосиньо и розово, докато Z Flip6 – в синьо, мента, жълто и сребристо.

Коментар