Шелли Груп влиза в сегмента на смарт бравите с покупка на LOQED

Пазарът на смарт брави се очаква да расте с над 15% годишно до 2029 г.
(снимка: LOQED)

Базираната в София IoT компания „Шелли Груп” разширява продуктовото си портфолио и навлиза в сегмента за интелигентни брави за врати, придобивайки материалните активи, включително интелектуалната собственост (IP) и материалните запаси, на холандското дружество за изработка на смарт брави LOQED B.V.

Шелли Груп ще интегрира LOQED в продуктовото си портфолио и решенията Shelly Cloud възможно най-скоро, заявиха от компанията. За да продължат потребителите да използват смарт брави LOQED без ограничения, новият собственик ще поддържа платформата на LOQED и впоследствие ще я приложи в решенията Shelly Cloud като част от предстояща интеграция.

Продуктовата категория „смарт брави” е глобално развиващ се сегмент, който според пазарни проучвания се очаква да нараства средно с 15,4% годишно до 5,8 млрд. щатски долара до 2029 г. Движещите сили на растежа са употребата в частните домакинства и използването на тези продукти от фирми и обществени институции за управление на различни физически входове чрез отдалечен достъп, както и възможността за наблюдение на сигурността на помещенията.

Например, множество хотелски вериги планират да въведат брави за врати с Bluetooth или Wi-Fi вместо RFID брави за врати, достъпни чрез смарт карти, за да подобрят сигурността и обслужването на клиентите.

Не на последно място, смарт ключалките имат висок потенциал за растеж при използването им в предприятия и организации, тъй като много хора се нуждаят от достъп до едно и също помещение.

„С придобиването на технологията и движимото имущество на LOQED навлизаме в нов пазар с устойчив растеж. Освен това ще генерираме приходи от продажбата на съществуващите продукти още с придобиването, докато продължаваме да развиваме технологията и да реализираме потенциала ѝ”, каза Волфганг Кирш, изпълнителен директор на Шелли Груп.

Компанията възнамерява да добави допълнителни API-ита към бравите за широк спектър от доставчици и сфери на приложение, поясни Димитър Димитров, изпълнителен директор на Шелли Груп. Разходите и енергийната ефективност също ще бъдат взети предвид.

Смарт бравите LOQED са съвместими с различни системи за домашна автоматизация. Вратата се отваря чрез смартфон с помощта на Bluetooth или алтернативно чрез ръчно въвеждане на код.

Ключалките притежават редица интелигентни функции, сред които контролирано отваряне и затваряне или известия за достъп. Приятелите и гостите на домакините могат да получат линк за отваряне и затваряне на вратата от техния браузър.

Коментар