Roborock Q Revo: подробен преглед и ревю

Roborock Q Revo е сравнително нов модел за 2024 година, който включва много от най-новите технологии, налични във високия клас модели като S8 Pro Ultra, но на значително по-достъпна цена.

Достъпно решение с отлични качества

Roborock Q Revo, робот прахосмукачка и моп, се предлага на цена от 1429 лв., което го прави по-достъпно решение в сравнение с по-скъпите модели като S8 Pro Ultra. Неговата ефективна навигация и богатият набор от функции го правят изключителен избор за среден клас робот прахосмукачка с моп.

Предимства и недостатъци

Предимства:

⦁ Отлично събиране на отпадъци
⦁ Ефективна навигация
⦁ Богати функции

Недостатъци:

⦁ Средно ниво на избягване на препятствия
⦁ Висока докинг станция

Характеристики на Roborock Q Revo

Roborock Q Revo се появи изненадващо тази година, без да бъде представен на CES заедно с другите нови модели на Roborock. През пролетта моделът се появи на уебсайта на компанията. Въпреки че има много общо с другите модели прахосмукачки роботи на Roborock, Q Revo има няколко иновации, които го отличават.

Съдържание на кутията

⦁ Roborock Q Revo 2-в-1 прахосмукачка и моп
⦁ 2 моп кърпи
⦁ Многофункционална станция за зареждане
⦁ Захранващ кабел
⦁ Ръководство и гаранция

Основни характеристики

Roborock Q Revo притежава множество различни възможности. Той се класира в топ 5 от над 80 робот прахосмукачки, тествани в категорията за възможности. Една от най-забележителните функции е автоматичната станция за изпразване, която автоматично изпразва контейнера на робота във включената торба за отпадъци, измива и суши моп подложките и изпразва и пълни резервоарите за мопа със своите големи 5-литрови резервоари за чиста и мръсна вода.

Тест и режими на почистване

При проведени тестове, Roborock Q Revo се представя отлично в събирането на отпадъци. Роботът прахосмукачка има по-висок от средния въздушен поток и се представя по-добре от средното в тестовете за събиране на боклуци. Q Revo е значително по-добър от средното в тестовете за дълбоко почистване на килими, според сайта vacuumwars.com.

В моп тестовете, Q Revo също се представя добре. При тестовете с изсъхнали петна от гроздов сок и кафе, той се справя перфектно. При мокрите петна обаче е по-малко ефективен, но това е общо взето валидно за всички прахосмукачки роботи с моп.

Система за избягване на препятствия

Q Revo използва системата ReactiveAI Tech, която е структурирана светлина за избягване на препятствия, но липсват допълнителни лазери, налични в моделите S7 MaxV Ultra и S8 Pro Ultra, което пък го прави по-конкурентен спрямо ценовия клас на модела.

Навигация и картографиране

С функцията за бързо картографиране, Q Revo картографира и създава карта на дадено помещение само за пет минути. Тестовете го поставят сред най-ефективните роботи с навигация, като се нарежда на второ място сред всички тествани роботи, независимо от цената.

Обобщение

Roborock Q Revo е интересен нов модел. Той е перфектният избор за среден клас робот прахосмукачка и моп, надминавайки Roborock Q7, който беше предишният фаворит в тази ценова категория. С Q Revo почти не се губи нищо от по-скъпите модели роботи, като дори притежава и някои нови функции.

Q Revo е един страхотен избор, който ще задоволи очакванията на потребителите в своя ценови клас.

Коментар