След атентата: Илон Мъск се определи, вече подкрепя явно Доналд Тръмп

Този исторически момент преобърна мнението дори на Илон Мъск 
(снимка: DonaldTNews)

Малко след като Доналд Тръмп беше ранен на митинг в Пенсилвания, Илон Мъск публикува статус в X, че „напълно” подкрепя кандидата за президент на републиканците. За първи път шeфът на Tesla, SpaceX и X открито застава зад Тръмп.

„Напълно подкрепям президента Тръмп и се надявам на бързото му възстановяване”, написа Мъск мигове след като републиканския кандидат беше свален от сцената от членове на тайните служби след изстрели на митинг в Пенсилвания.

Тръмп е откаран в местно медицинско заведение. Неговият говорител заяви, че „ще се оправи”. Тръмп имаше кръв по главата и ухото.

В отделна публикация Мъск сподели снимка, показваща как Тръмп вдига юмрук във въздуха с американското знаме зад него и членове на тайните служби, които се борят да го защитят. Мъск също сравни Тръмп с Теодор Рузвелт, който оцелява след опит за убийство, докато води кампания за президент през 1912 г.

Един зрител от митинга е мъртъв, а втори е в тежко състояние, според областния прокурор в окръг Бътлър, където се проведе митингът. Стрелецът е мъртъв, потвърждава NBC News.

Въпреки че досега Мъск не беше подкрепил явно Тръмп, той даде да се разбере, че се противопоставя на завръщането на президента Джо Байдън в Белия дом. В публикация през март Мъск заяви, че няма да дари пари на нито един от кандидатите за президент.

Мъск се срещна с Тръмп по-рано тази година в неговия клуб в Палм Бийч и каза на годишното събрание на акционерите на Tesla, че е „провел някои разговори” с него. Шефът на Tesla каза също, че Тръмп „ми се обажда изневиделица без причина”.

В петък Bloomberg съобщи, че Мъск е дарил „значителна”, но неразкрита сума на про-Тръмп инициативата America PAC. Мъск е най-богатият човек в света с приблизителна нетна стойност от около 250 милиарда долара, според Forbes.

Коментари по темата: „След атентата: Илон Мъск се определи, вече подкрепя явно Доналд Тръмп”

добавете коментар...

  1. сали табаков

    времето тече бързо напоследък , неможе да се спре Надявам се в България да сме добре…

  2. ,йоска

    Театър за подкрепа на тромб

Коментар