Новите Intel Core процесори се дънят в игрите

Популярни РС игри имат проблеми с процесорите Intel Core от поколения 13 и 14 
(снимка: CC0 Public Domain)

Разработчиците на игри се оплакват все по-често от проблеми с процесорите Intel Core от 13-то и 14-то поколение. Обезсърчени, някои от тях преминават към процесорите на конкурента AMD.

Нарастват критите от страна на разработчиците на игри към новите поколения интелски чипове. Проблеми се наблюдават при изпълнение на популярни игри като Warframe, Path of Titans и Fortnite на машини с Intel Core от последните поколения 13 и 14, съобщи Tom’s Hardware.

Екипът зад Warframe се присъедини към нарастващия брой оплаквания от нестабилна производителност на Core процесорите. Наскоро разработчиците на играта публикуваха статистика за сривове сред потребителите и съобщиха за проблеми с един от техните служители – въпреки че той използва нов компютър, дори най-простите задачи в играта водят до пълно “замръзване” на системата.

Актуализирането на BIOS на проблемния компютър частично помага за излизане от ситуацията. Така че има шанс статистиката на замръзнали компютрите да бъде намалена, благодарение на актуализациите на BIOS, но вероятно проблемът има по-дълбоки корени.

Докато екипът на Warframe успя да се отърве от проблемите с Intel, други компании също са изправени пред сложна ситуация. Разработчикът на Path of Titans Alderon Games съобщи за 100 процента сривове на всеки сървър и компютър, използващ 13-то или 14-то поколение процесор Intel. Твърди се, че производителността на тези процесори се влошава с времето, поради което екипът напълно е превключил своя сървърен бекенд към AMD системи.

Проблеми с 13-то и 14-то поколение процесори на Intel са докладвани и за други игри. Epic Games съобщи, че Fortnite, една от най-популярните мултиплейър игри в света, също се срива често на тези процесори. Intel все още не е дала официално обяснение и проучва проблема.

Коментари по темата: „Новите Intel Core процесори се дънят в игрите”

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Бъдете коректни,отнася се само за 13-то и 14-то поколение и то само за Core i9-13900K and Core i9-14900K.Статията в международен план е от преди 3 месеца…

Коментар