Елмарк Холдинг залага на ERP от Microsoft

ERP система Microsoft Dynamics NAV позволява извършване на консолидация на всички компании от групата Елмарк, независимо в кои страни се намират и с каква отчетна валута работят.

Холдингът започва да внедрява системата през 2008 година, когато стартира работата в търговския отдел на Елмарк България, уточни изпълнителят на проекта ФТС. Процесът обхваща поетапно търговските офиси на компанията в страната.
След внедряване на CRM модула, една от важните стъпки е създаване на модел за ефективно проследяване на договорните отношения и системата от бонусни възнаграждения към партньорите на компанията. Направени са нововъведения в съществуващия модул за продажби, които допринасят за по-доброто обслужване на клиентите на Елмарк.
Особено внимание e обърнато на процесите на рекламация, издаване на „packing“ листи, оформяне на база за създаване на митнически справки, приемане на индивидуални поръчки за изработка на електрически табла, управление и синхронизация на номенклатурата от материални запаси.
Едновременно с внедряване на системата Елмарк предприема и стъпки по унифициране на своите дейности и търговски политики, с цел подобряване на организацията и гладкото протичане на процеса на внедряване на софтуера. Извършени са и подобрения във функционалните характеристики на системата, с цел пригодяване на продукта към специфичните особености на компанията.
През 2009 година ФТС внедрява Microsoft Dynamics NAV в Румъния, Сърбия и Хърватска. Продължението е внедряване на производствения модул в Елмарк Индустрис – дъщерна компания, с фабрика за производство, разположена на площ от 10 000 кв.м. с модерна складова база. Модулът за планиране посрещна нуждите от своевременна и достатъчна информация за планиране на очакваните продажби и предстоящите доставки. Става възможно и агрегирането на информация от дъщерните компании при цялостното планиране на доставките за производство.
И през настоящата година Елмарк отново ще разчита на ФТС за изграждане на уеб магазин и ориентиране на бизнеса си към новите технологии. В близко бъдеще компанията предвижда разширяване и откриване на офиси в други страни, което ще мултиплицира ефекта от внедряване на Microsoft Dynamics NAV.

Коментар