Мобилен телефон със звук на домашна уредба

Корейският производител LG създаде първия мобилен телефон с 5.1 съраунд звук за музика и филми, сходен по качество с домашнтата уредба. Компанията представи концептуалния модел на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Телефонът работи под управление на операционната система Google Android. Това прави комбинацията от функционалност и мултимедийни възможности още по-пълна. Така потребителите не само ще имат достъп до песни, видео и филми от интернет, но ще могат да се насладят на едно непознато досега за мобилните телефони качество на звука, коментира Димитър Вълев, мениджър маркетинг и продажби „Мобилни комуникации" в българския офис на LG Electronics.
Концептуалният 5.1 съраунд телефон е разработен в партньорство между корейската компания и Dolby Laboratories. Той е снабден с най-новата версия на Dolby Mobile, платформа създадена специално за мобилни телефони, която се внедрява за първи път от LG.
Двете компании си сътрудничат още от 2008 година, като LG Electronics беше един от първите производители на мобилни устройства, който получи лиценз за използване на технологията Dolby Mobile. Тя се прилага в редица модели на корейската компания, като например LG KM900 ARENA и LG KC910 Renoir.
Операционната система Android, от своя страна, дава на потребителите свобода да персонализират модела с приложения за всякакъв вид дейности и да синхронизират телефона си с онлайн приложенията на Google.
От LG залагат на Android и в други нови модели, като представения в Барселона LG GT540. Телефонът ще работи с Android, но във версия, налична само в моделите на LG. Tя комбинира операционната система на Google и потребителския интерфейс LG S-Class, като основно предимство е ползването на всички водещи социални мрежи накуп в едно общо приложение и съответно бърза и лесна комуникация с всичките приятели в тях.

Коментар