Любовта привлича всеки трети в интернет

Близо една трета от интернет потребителите търсят любов в уеб пространството, показва анкета на BBC, за която съобщава Ройтерс. Глобалната мрежа е подходящо място за създаване на романтични отношения, е изводът от изследването.

Най-много любовни интернет истории възникват в Индия и Пакистан. 60% от потребителите там търсят подходящия си партньор в мрежата.

Като цяло, в развиващите се страни е висок процентът на интимните онлайн връзки. Така например, в Гана този показател е 47%, а във Филипините – 42%.

Жителите на развитите държави обаче са по-резервирани към интернет авантюрите. Само 28% от британците търсят любов в нета, а във Франция този процент е дори по-нисък – 26.

САЩ са още по-надолу с 21%, но и те не могат да се сравняват с Южна Корея, където едва 16% от потребителите търсят партньор в мрежата.

Образованите хора са по-малко склонни към романтични приключения в интернет. 28% от възпитаниците на университети търсят интимност в мрежата, докато при потребителите без висше образование този процент е 36.

Проучването на BBC е обхванало 11 хиляди души от 19 страни по света. Обект на изследване са били не само интернет запознанствата, но и други видове социална активност. Пълните резултати от проучването ще бъдат публикувани, случайно или не, на 8 март.

Коментари по темата: „Любовта привлича всеки трети в интернет”

добавете коментар...

  1. any

    Анкетата е непълна, не дава отговор на въпроса защо вишиските си ходат немандърцани

Коментар