Клиентите на Telekom Austria вече с подобрена IPTV

Telekom Austria, фискираното мрежово подразделение на Telekom Austria Group, е един от най-иновативните доставчици на IPTV в Европа. Устройството MediaBox на компанията свързва телевизионния приемник, мобилния телефон и компютъра, като по този начин всяко изображение, видео съдържание или музикален файл от паметта на компютъра може да бъде лесно изтеглено и достъпно през всеки екран. Ericsson ще замени и обнови настоящата IPTV платформа на Telekom Austria, за да предостави смесени услуги, базирани на съдържание, за голям брой устройства, което ще заличи границите между телевизионния приемник и настолния компютър и ще въведе едно ново поколение потребителски интерфейс.

Ние ще предложим на клиентите си в Австрия нови функции като обновен графичен потребителски интерфейс, интернет услуги през телевизията, най-новото видео по поръчка и звукозаписни функции. Това значително ще подобри потребителското изживяване и ще ни помогне да запазим лидерската си позиция в сферата на IPTV”, заяви Уолтър Голденитс, Главен технически директор в Telekom Austria TA AG.
Ролан Нордгрен, директор за Централна Европа в Ericsson, сподели: „За Ericsson е голям успех да предостави и интегрира IPTV решение за един от най-модерните и иновативни IPTV оператори в Европа, както и да разработи съвместно с оператора водеща edge услуга за клиентите му в Австрия. Потреблението на IPTV ще нарастне от 40 милиона до 120 милиона потребители по света през идните пет години. Внедряването на тази технология от страна на Telekom Austria идва да покаже, че телекомуникациите, телевизията и интернет се сливат, за да донесат допълнителни ползи за потребителя чрез възможността за достъп до медийно съдържание през всеки тип екран.”
Ericsson ще предостави на Telekom Austria пълна интеграция и консултантски услуги, както и крайно решение, което включва спечелилият награда IPTV софтуер, дигитална платформа за услуги OpenStream за видео по поръчка и системата за управление на съдържание WatchPoint, която ще се справи с предизвикателството да предоставя едно и също съдържание в различни формати до множество устройства.

Коментар