Нетера: глобалният ИТ срив не засегна инфраструктурата ни

Услугите на Нетера функционират безпроблемно, увериха от компанията
(снимка: Нетера)

Инфраструктурата и услугите на Нетера останаха незасегнати от глобалния срив на ИТ системите в петък, 19 юли 2024 г., съобщиха от телекомуникационната компания.

“Благодарение на стриктните мерки за сигурност и проактивния избор на надеждни технологични партньори, всички услуги на компанията като международна свързаност, колокация и хостинг, облачни услуги, GPS проследяване на превозни средства и др., не са спирали да функционират безпроблемно”, гласи официалното съобщение.

Прекъсването на ИТ услугите в петък възникна заради грешка в начина, по който софтуерна актуализация на доставчика на киберсигурност CrowdStrike взаимодействаше с операционната система Windows. Това блокира дейността на фирми, банки и авиационни компании по целия свят.

Нетера не използва продукти на CrowdStrike, така че клиентите компанията могат да са спокойни за своите услуги, заявиха от телеком доставчика.

„Искаме да уверим всички наши клиенти, че техните данни и услуги са в пълна безопасност. Оставаме на разположение за всякакви въпроси и допълнителна информация”, каза Павел Марчев, оперативен ръководител на техническия отдел на Нетера.

Коментар